Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Bővülő szolgáltatások a János kórházban

A Margit és a Budai Gyermekkórház integrációjával ebben az esztendőben a Szent János Kórházban összpontosul a budai régió teljes körű sürgősségi betegellátása.

A kerületi lakosok továbbra is a János kórházhoz tartoznak, a rehabilitációk egy részét azonban a volt Margit kórház épületében vehetik igénybe. Itt alakították ki azt a minden igényt kielégítő, vadonatúj, negyvenöt ágyas neurológiai rehabilitációs osztályt, ahol egyebek mellett külön tornaterem és kiemelt ellátást nyújtó, egyágyas szobák segítik az agyvérzésen, szélütésen átesett betegek minél gyorsabb gyógyulását. A tervek szerint júniusban létrehozzák a kardiológiai és a belgyógyászatról érkező lábadozók rehabilitációs osztályát is. A Bécsi úti telephely fejlesztésének keretében az aktív ellátást is erősítik, márciusban egy tizenöt ágyas szülészeti részleg kiépítése indul meg.

Bővülő szolgáltatások...
Külön tornatermet is kialakítottak a Margit kórházban

A János kórház területén a már megszokott szakrendelések és ambulanciák várják a betegeket és a különböző szűrésre érkezőket. Januárban elkészült a sokáig méltatlan körülmények között működő neurológiai osztály teljes felújítása, amelynek keretében átépítették és modernizálták a vizesblokkokat. Áprilisban új helyre költözik, ezzel egy helyre kerül a reumatológiai szakrendelés és a 120 millió forintból negyvenágyasra bővülő, saját tornateremmel és kiszolgáló létesítményekkel gazdagodó mozgásszervi rehabilitációs osztály. Júniusig elkészül a gyermekosztály és a gyermeksebészet teljes felújítása és a mamaszobák kialakítása.

A Bólyai utcai volt Budai Gyermekkórház épületében (a kizárólag a János kórházban igénybe vehető audiológiai rendelés kivételével) továbbra is elérhetők az ambulanciák. Változás még, hogy a gyermek fül–orr–gégészet a Bólyai utcában csak kedden és pénteken nyolc és tizenkét óra között, míg a Jánosban – szakrendelés keretében és a gyermekosztályon – a hét minden napján fogadja a betegeket.

MM