Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Egyre magasabban a Hegyvidék SE labdarúgói

A Hegyvidék SE labdarúgócsapata bravúros szerepléssel a második helyen végzett a Budapest I/B osztály küzdelmeiben. A nagy siker eredményeképpen az ősszel már a Budapest-bajnokságban mérettetheti meg magát az együttes, amely két esztendő leforgása alatt lépett két osztállyal feljebb.

A sport azért is érdekes, mert mindig benne van a meglepetés lehetősége. Gondoljunk csak az idei labdarúgó Európa-bajnokságra, hány mérkőzésen nem a papírformának megfelelő eredmény született! Olyan csapatok estek ki (Hollandia, Portugália), amelyeket a legjobb négy közé vártak, míg mások (elsősorban a törökök) nagy meglepetéseket okozva jutottak sokkal messzebb, mint az előzetesen többre taksált válogatottak.

Bereznai Gyula, a házi gólkirály
Bereznai Gyula, a házi gólkirály

De nincs ez másként az alsóbb osztályok küzdelmeiben sem. A Hegyvidék SE (HSE) labdarúgói, rácáfolva az esélylatolgatásokra, képesek voltak erősebbnek vélt csapatokat is megelőzni, s így a Budapest I/B osztályból feljutottak a Budapest-bajnokságba. (Ezúton kérünk elnézést a korábbi téves híradásért, miszerint a második hely nem ért „aranyat”…)

– Bevallom, előzetesen nem adtam igazán nagy esélyt a fiúknak arra, hogy végül a második helyen végeznek – summázott Bajzik József, aki a HSE férfi - és női labdarúgócsapatait is felkészíti a bajnoki küzdelmekre. – Az év során azonban olyan lelkesen és jól játszott a csapat, hogy a záró fordulóig megmaradt a matematikai esély a feljutásra. Miután a huszonkilencedik játéknapon simán, öt kettőre legyőztük az RSC legénységét, a döntés az utolsó kilencven percre maradt. Az ellenfél a miénknél sokkal jobb lehetőségek között készülő Nagytétény volt, a döntetlen már nekünk kedvezett.

Az eredmény ismert, nulla nullára végeztek, ami a feljutást jelentette.
– Hatalmas küzdelem jellemezte a mérkőzést, amelyen Kormos, Horváth, Fisi, dr. Csipler, Skene, Bánfi , Veress, Bereznai, Csucsi, Murphy, Varga összeállításban vettük fel a harcot. Alapvetően védekezésre rendezkedtünk be, ebből igyekeztünk gyors kontrákat vezetni. Volt némi szerencsénk is, de a nagy gólhelyzetek száma alapján is mi jöttünk ki jobban a csatából.

A következő bajnoki idényben tehát ismét egy osztállyal feljebb játszhatnak majd, ami nyilván nagy öröm, kérdés, anyagi szempontból mekkora terhet jelent az egyesületnek.
– A csapatok jelentős része sokkal komolyabb anyagi erőket tud maga mögött, mint a Hegyvidék SE. Mi csak tisztán amatőr alapon játszó futballistákra szá míthatunk, akiknek a lelkesedése sok mindent pótolt az elmúlt idényben. A költségeink nem nőnek látványosan, a célunk pedig nem lehet más, mint a bennmaradás. Ami nagyon fontos változást jelenthet: a tartalékbajnokságban egy második csapatot is indítanánk.

Kit emelne ki az egyéni teljesítménye alapján?
– A kapus Kormos, Csucsi, Bereznai, a házi gólkirály, valamint a korábbi huszonnyolcszoros válogatott Bánfi neve mindenképpen említést érdemel. Nagyon örülünk, hogy a Buda Junior’s fi atal labdarúgóival foglalkozó Bánfi Jánost sikerült megnyernünk, hiszen már a puszta jelenléte is erőt, biztonságérzetet ad a többieknek. Azt nem mondom, hogy olyan gyors, mint tíz évvel korábban, viszont úgy lát a pályán, ahogy kell. Pontos paszszai aranyat érnek. Remélem, így lesz ez jövőre is!

Jocha Károly