Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Elégedett gyerekek kiállítása

A Fekete István Általános Iskola és Előkészítő Szakiskola növendékeinek munkáiból látható kiállítás a polgármesteri hivatalban. A folyosógalériában és a vitrintárban bemutatott alkotások a gyermeki ártatlanság legszebb megnyilvánulásai.

Mindig öröm, ha egy kerületi iskola diákjai olyan teljesítményt nyújtanak, ami méltó a bemutatásra – mondta a kiállítás megnyitóján Pokorni Zoltán. A polgármester szerint ilyen tárlattal kedveskednek Hegyvidék közönségének a Fekete István iskola művészpalántái, akik rajzaikkal, szobraikkal, kisplasztikáikkal vidámságot hoztak a hivatal épületébe.

Elégedett...

A bemutatott alkotások azt bizonyítják, hogy elégedett gyerekek ülnek az iskola padjaiban. Minden oktatási intézmény legfontosabb feladata pedig éppen ez, hogy sikerélményt nyújtson, ahogyan ez a Fekete István iskolában tetten érhető – fogalmazott Pokorni, majd hozzátette: olyan alma máterekre van szükség, ahol felszínre hozzák és továbbfejlesztik azokat a képességeket, amelyek kiemelik az egyént a többiek közül. Tudásuk birtokában a gyerekek örömmel járnak iskolába, mert érzik, hogy fontos tagjai a közösségnek. A tehetséget a művészetek terén is ápolni kell, lehetőséget adva a gyerekeknek, hogy festés, rajzolás, formázás közben megismerjék az alkotás örömét.

Elégedett...

Ennek bizonyítéka a Fekete István iskola tárlata, ami egyaránt dicséri a gyerekek és nevelőik munkáját – zárta beszédét a polgármester, majd ajándékokat adott át az intézmény tanárainak, valamint a legjobb eredményeket elérő növendékeknek.

(m)