Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Életmentő mentősök

A hegyvidéki önkormányzat ezúton is szeretné kifejezni elismerését és köszönetét Siklósi Gábor mentő szakápolónak és Péter Ferenc mentő gépkocsivezetőnek, akik lelkiismeretessége és találékonysága megmentette egy kétéves kislány életét. Az esetről szóló beszámolók megjelentek a médiában, de nem árt még egyszer felidézni a történteket.

December 7-én, pénteken este hat óra körül fürdetés közben a kétéves Aliz elvesztette az eszméletét, leállt a légzése és a keringése. A család telefonhívása az Országos Mentőszolgálat XII. kerületi, Alkotás utcában levő Budai Mentőállomására futott be, ahol éppen nem volt bevethető szabad kocsi, ezért a két, egyébként akkor szolgálaton kívüli, fiatal mentős motorra ült, és két perc múlva már a helyszínen volt. Felszerelés nélkül, szó szerint a két kezükkel hozták vissza és tartották életben Alizt, amíg tizenhét perc múlva megérkezett a gyermekmentő, amellyel a Heim Pál kórházba szállították a kislányt.

Életmentő mentősök

Önkormányzatunk a maga szerény eszközeivel ezért ismételten szeretné kifejezni elismerését és köszönetét a két fiatal szakembernek és a Budai Mentőállomásnak. Tudomásunk szerint a mentőállomáson az internet megfelelő számítógép híján korlátozottan használható, ezért Hegyvidék önkormányzata egy megfelelő minőségű laptop felajánlásával kívánja javítani az állomás dolgozóinak munkakörülményeit.

Pokorni Zoltán polgármester