Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

A fájdalmak orvosa

Dr. Tószegi Attila reumatológus főorvos egyedi módszerrel, az aktív reumatológia segítségével szünteti meg a fájdalmat, és állítja vissza az eredeti funkciókat.

Főorvos úr! Mit jelent az aktív reumatológia fogalma?
– Az aktív reumatológia mozgásszervireumatológiai fájdalmak, mozgáskorlátzottságok, ízületi akadályozottságok, mozgásbeszűkülések, lágyrész-gyulladások gyors, hatékony és tartós megszüntetése, gyógyítása, funkció-helyreállítása speciális, egyedi injekciósinfiltratív eljárásokkal.

Milyen fájdalmaknál eredményes az aktív reumatológia?
– A leggyakoribb mozgásszervi reumatológiai fájdalmaknál – az izom-, ínszalag-, ínhüvely-, ízületi tömlőgyulladásoknál, a kis- és nagyízületi fájdalmaknál, mozgáskorlátozottságoknál, funkcóbeszűküléseknél. Külön fejezetet érdemelnek a leggyakoribbnak mondható hát- és derékfájdalmak, amelyek során sokszor előfordul hajolási nehezítettség, mozgáskötöttség, a végtagokba sugárzó fájdalom és sántítás. Az akut és krónikus lumbágó jellegű esetektől a bordaközi idegbecsípődésig hihetetlen nagy a beavatkozási és gyógyítási lehetőségem. Weblapomat megtekintve csaknem a teljes szakmai gyógyítási tevékenységi kört megismerheti az érdeklődő beteg, a banálisnak mondható, egyszerű, de annál fájdalmasabb izom- vagy ízületi rándulástól az idegbecsípődések és ízületi porckopások kezeléséig, nem beszélve a műtétek utáni rehabilitációs terápiákról.

Milyen eredmény várható?
– Az aktív reumatológia körébe tartozó fájdalmak, mozgáskorlátozottságok megszüntetéséhez általában három-négy-öt alkalom szükséges (a megbetegedés jellegétől, a panasz kezdetétől eltelt időig, a folyamat kiterjedéséig sok minden meghatározó a szakember beavatkozásánál, ami az esetek többségében már az első vizsgálattal meghatározható és véleményezhető), utána a fájdalommentesség sok esetben évekig, évtizedekig megmarad.

Az aktív reumatológia egyedi, különleges eljárásnak számít?
– Igen. Az ízületek felépítésének és működésének alapos ismerete mellett az aktív reumatológia a nagyon finom, pontos anatómiai és mozgásszervi funkciók ismeretét igényli, és az így precízen elvégzett injekciózási technika birtokában vezet eredményre. Ennek oka, hogy a legnagyobb fájdalmat sokszor egy kis szövetdarab gyulladása, vagy például egy ideg egy körülírt helyen való nyomatása okozza. Ezt a pontos helyet kell tévedés nélkül megtalálni, a gyulladást vagy egyéb mechanikus fájdalmat így lehet megszüntetni.

Ha egy mondattal kellene összefoglalni, mit ad az aktív reumatológia a betegnek?
– A fájdalomtól és mozgáskorlátozottságtól való gyors megszabadulást, a teljes funkcióhelyreállítást és a jó ízületi vagy lágyrész-terhelhetőséget – magyarul a teljes, hiánytalan funkciót, valamint a tünet és fájdalom nélküli panaszmentességet.

(x.)