Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Fitparádéval nyit a Sportmax

Európában egyedülálló családi programmal nyitja meg kapuit Buda legújabb és legmodernebb sportlétesítménye, a hegyvidéki Sportmax november 15–16-án. A Fitparádé® gyerekek, nyugdíjasok és a kerületi lakosok számára ingyenesen látogatható.

A Hegyvidék Finnrelax Fitparádé az egészséges életmódra nevelés alapgondolatát fogalmazza meg – tudtuk meg a jogtulajdonos, szervező Buranits Ildikótól. Öt évvel ezelőtt Debrecenben rendezték az első Fitparádét, s mára Európa egyik legnagyobb, sportversenyekre épülő fitnesz-, wellness- és életmód-kiállításaként tartják számon.

Mindkét napon változatos családi és egyéni sport-, valamint szabadidős programok várják az érdeklődőket. A cél az egészséges életmód népszerűsítése, amelyhez elengedhetetlen a mozgás és a helyes táplálkozás. A kiállítók a fitnesz, wellness területének legjobb szolgáltatói közül kerülnek ki. Hangsúlyos szerepet kap a prevenció, a Sportkórház jóvoltából ingyenes szűréseken lehet részt venni. A parádé a mozgásról szól, ennek megfelelően a kiállítás területén több ponton aktív zónákat alakítanak ki, hogy bárki szabadon kipróbálhassa a különleges mozgásformákat. A sportversenyekre csapatban és egyéniben is lehet regisztrálni, lesz diákolimpia és akvafitnesz, továbbá küzdő- és erősportok, testépítés, vízi programok, Fitexpo teszik még változatosabbá a rendezvényt.

Gyermektáncosokat hív parkettre a Happy Dance, erős emberekkel lehet majd találkozni a Hegyvidék Nemzetközi Szkander Openen. A Pump and Run versenyen a helyük mindazoknak, akik szeretnek futni, és bírják a fekve nyomás „megpróbáltatásait” is. Szombaton a Timea Majorova FitModel World versenyen a leghíresebb életmódmagazinok címlapjára kerülhetnek a hölgyek. Az esti gálaműsor sztárvendége Kozma Orsi, a felhőtlen szórakozásról a Fitszínház és Várkonyi Attila gondoskodik. Vasárnap az IFSA Strongman Fedett Pályás Országos Bajnokság ígér izgalmas perceket. Pihentetőbb elfoglaltságot jelent az önkormányzat szervezésében megtartott Hegyvidéki Olimpiai Barangoló családi túra, amelyen – a Sportmaxtól indulva – Hegyvidék érdekességeivel ismerkedhetnek meg a gyaloglók.

A Fitparádé® arcainak ezúttal is világsztárokat sikerült megnyerni. Itt lesz Timea Majorova, az évtized profi fitneszversenyzője, Flex Wheeler, a „Szimmetria Szultánja”, valamint Victor Martinez, a 2007-es Arnold Classic győztese.

A program szombaton 10–20, vasárnap 10–18 óráig várja a vendégeket. Gyerekek és nyugdíjasok, valamint a XII. kerületi lakcímkártyával rendelkezők számára a belépés ingyenes, 14 év felett ezerforintos napijeggyel látogatható a parádé.

mm.