Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Helyben átvehetők a parkolási engedélyek

Az önkormányzat decemberben megkezdi a 2009-re érvényes parkolási engedélyek kiadását. A 2008-as matricával rendelkezőket levélben értesítik az átvétel lehetséges idejéről és módjáról. Az idei évre szóló engedélyek január 31-ig érvényesek.
*
A korábbi gyakorlatnál gyorsabban juthatnak hozzá az ingyenes parkolásra jogosító matricákhoz a kerületi polgárok. Azok számára, akik 2008-ban érvényes várakozási engedéllyel rendelkeznek, az önkormányzat postán juttatja el az igényléshez szükséges formanyomtatványokat és az eljárási díj befizetésére szolgáló csekket. A gyorsabb ügyintézés és a felesleges várakozás, sorban állás elkerülése érdekében a levélben az engedély és a matrica átvételének lehetséges időpontjai is szerepelnek.

Az eljáráshoz szükség van érvényes személyi igazolványra és forgalmi engedélyre, lakcímkártyára, a mellékelt kitöltött és aláírt kérelemre, az eljárási díj befizetését igazoló csekk feladóvevényére, cégautó esetében a kizárólagos használatra vonatkozó igazolásra, valamint ha a cég székhelye nem a XII. kerületben van, a nullás gépjárműadó-igazolásra. Amennyiben a megadott két hétben a jogosult vagy meghatalmazottja nem tudja felkeresni a polgármesteri hivatalt, az engedélyt csak január 31. után kaphatja meg.

Ingyenes lakossági várakozási hozzájárulás a vonatkozó fővárosi rendelet értelmében továbbra is a várakozási övezet területén állandó lakhellyel rendelkező lakosnak adható a saját tulajdonában álló, vagy a munkáltatójától kizárólagos használatra kapott egy darab személygépkocsira. Az engedély kiadásának feltétele, hogy a gépjármű után ne legyen adóhátralék.

Az ingyenes parkolásra jogosító matricát a szélvédőn jól látható helyen kell elhelyezni, a parkolási engedélyt az arra feljogosított személynek – ilyen a közterület-felügyelő, a parkolóőr és a polgármesteri hivatal ügyintézője – kérésre be kell mutatni.

Azok a gépjármű-tulajdonosok, illetve üzembentartók, akik január első hetéig nem kapják kézhez a nyomtatványokat tartalmazó levelet, keressék fel a polgármesteri hivatalt, vagy hívják az engedélyek kiadásával foglalkozó ügyintézőt a 224-5900/335-ös telefonszámon.

m.