Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Ingyenes zsákok zöldhulladéknak

Tisztelt Hegyvidéki Polgárok! Gyakori problémát jelent kerületünkben, hogy sokan égetéssel „szabadulnak meg” a felgyülemlett kerti zöldhulladéktól, azonban ez nagyon sok kellemetlenséggel, egyúttal a levegő minőségének romlásával jár. A zöldhulladékok elégetését – az október 15. és április 15. közötti időszakban, péntek és szombati napokon 10–15 óráig – rendelet teszi lehetővé, kivéve a sűrűn beépített, városias jellegű területeket.

A tavalyi akció sikeres volt
A tavalyi akció sikeres volt

Annak érdekében, hogy a jövőben minél kevesebben válaszszák ezt a megoldást, és ily módon kíméljük környezetünket, önkormányzatunk az idei évben is ingyenesen biztosít kerti hulladékok gyűjtésére alkalmas zsákokat a kerület polgárainak.

Az FKF Zrt. emblémájával ellátott, „kerti zöldhulladék” feliratú műanyag zsákokat bizonyos körzetekben szerdánként, míg máshol a kommunális hulladékkal együtt szállítják el az ingatlanok előtti közterületről. A zsákokban összegyűjtött zöldhulladék jelentős részét az FKF Zrt. környezetbarát módon, saját telephelyén komposztálja.

Bízom abban, hogy minél többen csatlakoznak kezdeményezésünkhöz egy környezettudatos, tisztább Hegyvidékért!

Kovács Lajos alpolgármester