Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

A jövő színháza és a mi Gesztenyésünk

A hegyvidéki önkormányzat ez év tavaszán hirdetett két rajzpályázatot kerületi gyerekeknek. „A jövő színháza” című témában azt képzelhették el, milyen lehetne a Csörsz utcai művelődési központ színháztermének jövőbeni képe, ha ők játszhatnának a színpadon, vagy ők tervezhetnék meg az épületet. Többen igen modern, űrhajószerű színházat álmodtak meg, de volt, aki alma formájúnak vagy „Tejszínháznak” képzelte el a jövő teátrumát.

A jövő színháza...

A másik téma „A mi Gesztenyésünk” volt, amelynél a pályázaton részt vevő gyerekek a saját ízlésük szerint alakíthatták át gondolatban a felújításra váró parkot. Erre a feladatra is igen sok és fantáziadús munka érkezett. A legtöbb alkotás azt mutatta, még több fát, madarat látnának szívesen a parkban, sőt, többen tavat is építenének a Gesztenyés kertbe. A Kós Károly Ének-zene Emeltszintű Általános Iskola 5. osztályosai ezt a „zöld” témát makettban álmodták meg képünkön), amelyhez gyöngyöt, tésztát, kekszet, tönkölygolyót és még sok egyéb természetes alapanyagot használtak fel. Az egyéni díjazottakon kívül az ötletes makettek készítői csoportos különdíjban részesültek.

A legjobb pályamunkákból összeállított kiállítás megnyitójára, illetve az ünnepélyes díjátadóra együtt került sor a művelődési központban. Lovas Pál alpolgármester jelezte: a rajzpályázat kapcsolódik a most elkészült Integrált Városfejlesztési Stratégiához (a témáról cikkünk az 1. oldalon olvasható – a szerk.), amelynek véleményezéséhez a lakosság segítségét is kérték. Ezt a munkát a gyerekek is segítették azzal, hogy az alkotómunka során elgondolkodtak, miképpen lehetne vonzóbbá tenni az úgynevezett első akcióterület két legfontosabb elemét, a művelődési központot és a Gesztenyés kertet. 

-z-