Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Kávé- és koktélfesztivál a Millenárison!

A laikus kávé- és koktélkedvelők is megtanulhatják a Millenáris Parkban július 3. és 6. között rendezendő fesztiválon, hogyan lehet otthon igazán jó kávét főzni, hogy készül az igazi bécsi melange, melyik koktél illik az egyes napszakokhoz és hangulatokhoz.

A baristák, azaz a kávémesterek versenyek keretében mérkőzhetnek meg, akárcsak a mixerek vagy a látványos produkciót nyújtó flair mixerek, akik akrobatikus ügyességgel kezelik a shakert. A fesztiválon a reggel és a nappal a kávé jegyében telik majd, este pedig jöhetnek a szeszes italok: az első napot a pezsgő, a konyak, a francia sanzon és a bárzongora hangulata határozza meg.

A második napon a jéghideg vodka, a harmadikon a tüzes tequila a főszereplő, salsadallamokkal körítve, az utolsó nap pedig a whiskyé lesz.

De nemcsak szesztartalmú koktélok elkészítését lehet majd ellesni, hanem alkoholmentesekét is. A gyümölcs-, zöldség- és tejalapú koktélokat akár gyermekek is fogyaszthatják. Ezért a gyermekes családokat is várják, játszóházakkal és színes, zöldséges, gyümölcsös kevert italokkal.

A rendezvényen – amelyen divatbemutatók, amatőr dartsversenyek, szakmai előadások, zenei és táncprodukciók váltják egymást – a tervek szerint 40 kiállító vesz részt, és legalább húszezer látogatóra számítanak.

www.kaveeskoktelfesztival.hu

vagy www.kekfesztival.hu