Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Kutyaparadicsom a Svábhegyen

Van egy hely a Hegyvidéken, ahol mindig és mindenkor a kutya a legfontosabb. Legyen akár elegáns fajtatiszta vagy kócosbozontos keverék, a Költő utca 8. alatti Svábhegyi Kutyaszalonban valamennyi házi kedvencből illatos szépséget varázsolnak az értő kezek.
Kutyaparadicsom

Fából készült, hamisítatlan hegyvidéki hangulatot sugárzó portál, az előkertben faragott pad és ízléses cégér fogadja a szalonba érkezőket. A még nagyobb biztonság érdekében a bejárati ajtó előtt külön kerítést emeltek, hogy az üzletből kijutó kutyusok ne futhassanak ki az utcára.

A belső teret a funkciónak megfelelően alakították ki, különös gondot fordítva a szalon gondjaira bízott házi kedvencek kényelmére. Ennek megfelelően a nagy testű kutyákat padlóba süllyesztett komfortos fürdető várja, aminek előnye, hogy az állatot nem kell beemelni a kisebb kutyák számára ideális, magas falú kádakba. Gondoltak a gazdikra is, akik kedvenceik szépülését egy üvegfalon át kísérhetik figyelemmel.

A magas színvonalú szakmai munkára garanciát jelentenek a nagy tapasztalattal rendelkező kozmetikusok, akik nem csupán értik, de szeretik is hivatásukat (sőt, angolul és németül is beszélnek). Különösen fontos, hogy a kezük alá kerülő állatok érezzék, szeretettel bánnak velük, hiszen csak így viselik el rossz emlék nélkül a számukra sokszor nem éppen kellemes beavatkozásokat.

Hogy minél kisebb trauma érje a kutyusokat, a kozmetikusok számos máshol nem alkalmazott fogást bevetnek. Ilyen az összetapadt szőrzetet fellazító bontóspray, a fehér szőrű kutyáknál szemkörnyéken kialakuló elszíneződést megszüntető gyémántszem, vagy a száradást meggyorsító, nagy teljesítményű, professzionális vízkicsapó szárítógép.

Kutyaparadicsom

A szalon komplex szolgáltatást kínál, a hagyományos kozmetika mellett lehetőség van a mostanában egyre divatosabb fantáziafrizurák elkészítésére vagy a szőrzet és a körmök befestésére. Széles választékban kaphatók kutya- és cicaélelmiszerek, valamint kiegészítők, a ruházattól kezdve a parfümön át a Swarovski kristályokkaldíszített nyakörvekig. Népszerűek a repülőgépekre felvihető hordozótáskák és a kizárólag a Svábhegyi Kutyaszalonban elérhető Puppia termékcsalád kényelmes hámjai.

Elsősorban az idősebbek veszik igénybe a háztól házig szállítást: ilyenkor a szalon munkatársai elmennek a házi kedvencért, majd a testben és lélekben felfrissült állatot hazaviszik gazdájához, egyúttal az üzletben kapható termékekből is bemutatót tartanak. Természetesen nem csupán kutyákat és cicákat fogadnak, szívesen látnak más háziállatokat, így bátran felkereshetik a kozmetikát a nyulak vagy éppen a vadászgörények gazdái is.