Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Megújul a Normafa Óvoda

Megújul...

A hegyvidéki önkormányzat beruházásában szeptember közepére felújítják a Normafa út 30–32. szám alatt működő óvoda homlokzatát. Az egykori villaépület falairól tavaly már le kellett verni a málló vakolatot, így mostanra elengedhetetlenné vált a helyreállítás. A közbeszerzési eljáráson kiválasztott Renovit Kft. 38 millió forintért végzi el a homlokzat teljes körű rekonstrukcióját, melynek keretében rendbe teszik a vakolatot, újrafestik a homlokzatot, lemázolják és kijavítják a díszes acélszerkezeteket, illetve az elhasználódott ablakokat és erkélyajtókat is újakra cserélik.

A lapos tető új szigetelése már a korábbi években elkészült, és a belső terek felújítása – falak festése, parkettacsiszolás, vizesblokkok korszerűsítése – is lényegében befejeződött. A hatalmas, négyezer négyzetméteres, ősfás kert fejlesztése a régi épület renoválásával párhuzamosan zajlik: tavaly a lépcsőket hozták rendbe, most pedig a kiscsoportosok játszóhelyét építik át.

A Normafa Óvoda – amelynek székhelye a Normafa út 30–32.-ben, tagóvodája pedig az Őzike út 32. alatt található – évek óta töretlen népszerűségnek örvend a szülők körében, köszönhetően a szép és egészséges környezetnek, valamint a színvonalas pedagógiai munkának. Az óvoda a pedagógiai programjában kiemelten kezeli a környezetkultúrára nevelést. A nevelők igyekeznek ráirányítani a gyerekek, s velük együtt a szülők figyelmét is az épített és a természeti környezet értékeire, valamint arra, hogy ezek megóvásában nekik is közreműködniük kell.

z.