Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Mindenki karácsonya

Korcsolyázni a szenteste előtti órákban? Állatokat etetni ugyanaznap délelőtt? Habár december 24-ről nem éppen ezek a tevékenységek jutnak legelőször az eszünkbe, aki kedvet érez hozzá, az idén akár így is eltöltheti a várakozás idejét.

A XII. kerületben lakó kisgyerekes szülők és magányos emberek karácsonyát próbálják kellemesebbé tenni a Kék Lagúna kisállat-kereskedés és a Zugligeti Kemping tulajdonosai. Abból indultak ki, hogy december 24-én délután szinte minden bezár, így aztán a sütés-főzést és a karácsonyfa-állítást „zavaró” kisgyerekeket nincs hova vinni, a család nélkül karácsonyozó felnőttek nagy része pedig kénytelen egyedül ünnepelni. Persze vannak karitatív intézmények, amelyek ételt osztanak, és programokat szerveznek a rászorulóknak, de nem csak az anyagiaktól függ, mennyire telik kellemesen a karácsony.

Huszonnegyedikén délelőtt 10 és 12 óra között a Böszörményi út 7.-ben található Kék Lagúnában a boltba látogató kisgyerekek közreműködésével „karácsonyt” rendeznek a kisállatoknak, ami azt jelenti, hogy a kicsik a boltban kapott állateledellel megetethetik a kisemlősöket, halakat, madarakat, simogathatják a nyuszikat, tengeri malacokat. Ha úgy gondolják, meghallgathatnak egy állatokról szóló karácsonyi mesét is. Természetesen mindezt térítésmentesen és vásárlási kényszer nélkül.

Ha alkalmas az idő, jégpályát alakítanak ki a zugligeti kempingben
Ha alkalmas az idő, jégpályát alakítanak ki a zugligeti kempingben

A Zugligeti út felső végén (a 291-es busz végállomásánál) található Niche Kempingben december 24-re természetes jégpályát készítenének a korcsolyázóknak. Ehhez persze az kell, hogy tartósan fagypont alá essék a hőmérséklet. Akár sikerül azonban, akár nem, 13 és 17 óra között a kemping területén található 58-as Kisvendéglőben az idén először újabb ingyenes rendezvényt tartanak: a kerületi gyerekeknek játszóház, a felnőtteknek társaskör nyílik. A gyerekeket meglepetés, valamint különféle játékok és a Kék Lagúnából áthozott kisállatok várják, hallgathatnak meséket, és részt vehetnek különféle versenyeken is (rajzverseny, kártyaolimpia stb.).

A felnőtt vendégek megtekinthetik a kempingben rendezett szórakoztató műsorok (szüreti mulatságok, disznósiratók, téltemetők és családi korcsolyaprogramok) tévéfelvételeit, valamint az étteremben található – a zugligeti múltat idéző – tárgyakat és képeket.

-ész-