Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

A szeretet és a csoda ünnepére várva

Ünnepre készülünk. Szervezünk, ajándékokat válogatunk, és lelkünkben is igyekszünk felkészülni arra a pillanatra, amikor végül kiteljesedik az ünnep. S ezt a teljességet gyermekeink arcán látjuk meg, akik tágra nyílt szemekkel néznek a gyertyák lángjába. Karácsony és Hanuka. A szeretet és a csoda ünnepe. Ezek igazi fénye csillog azoknak a gyerekeknek a szemében is, akikhez ellátogattunk.

Segítség az ünnepekre – élelmiszercsomag a TESCÓ-tól

A hegyvidéki önkormányzat évek óta különös gondot fordít a kerületben élő, szociálisan nehéz helyzetbe került családok és egyedül állók pénzbeli, illetve természetbeni támogatására. Karácsony közeledtével rendkívüli segítségre számíthatnak a rászorulók, idén első alkalommal a TESCO jóvoltából élelmiszercsomagot kapnak a háztartások.

Sétálóutcák a kerület központjában

Elkészültek a kerület központjában kialakítandó sétálóövezetek részletes tervei. A hegyvidéki önkormányzat első ütemben a Királyhágó tér egyik oldalát és az Ugocsa utca egy rövid szakaszát zárná el a gépjárműforgalom elől. Ezt követően alakítanák át a Márvány utcát.

Csökkenő állami normatívák, növekvő önkormányzati kiadások

A gazdasági válság tovább nehezíti a kerület gazdálkodását. Az önkormányzat képviselő-testülete által jóváhagyott jövő évi költségvetési koncepció rámutatott arra: a kötelező ellátások állami finanszírozása eddig nem látott mértékben csökken, a szociális, egészségügyi és oktatási intézményeknek ugyanakkor újabb feladatokkal kell megbirkózniuk. A közoktatás támogatási rendszerének átalakítását a képviselők felterjesztésben kérték a pénzügyminisztertől.

Bölcsődéket, óvodákat fejleszt az önkormányzat

Növekszik az elhelyezésre váró bölcsődés- és óvodáskorúak száma a kerületben, ezért a hegyvidéki önkormányzat folyamatosan bővíti intézményi kapacitásait. A napokban új bölcsődei csoportszobát és óvodai tornatermet adott át Pokorni Zoltán polgármester a Zugligetben.

Tíz év számvetése

Számvetés címmel nyílt kiállítás a tizedik születésnapját ünneplő Hegyvidék Galériában. A bemutató fényesen igazolja Pokorni Zoltán polgármester megnyitón tett megállapítását: „Olyan lokálpatrióta művészeti klub működik itt, amelynek ténykedése bárhol megállná a helyét.”

A növényvilág ünnepi ékkövei

Az év végi ünnepek közeledtével fi gyelmünk a hétköznapi felől a különleges felé fordul. Keressük a tisztát, a szépet, a békességet, nyugalmat adót. A növényvilágban is megvannak a karácsony fényéhez méltó fajok, amelyek ráadásul még kapcsolódnak is e napok ünnepköréhez.

A méhnyakrák megelőzhető

Naponta meghal egy nő méhnyakrákban Magyarországon. A megdöbbentő adat a bizonyság arra, hogy muszáj újból és újból felhívni a figyelmet a megelőzés fontosságára, a jelenleg is működő szűrőprogramra.

A jó öreg bejgli

Karácsony bejgli nélkül? Nehéz elképzelni. Bár régi csemegéről van szó, nem árt időről időre feleleveníteni a receptet, hiszen mindig akadnak „újonc” háziasszonyok, akik először vágnak bele az elkészítésébe.

Három uszoda a kerületben

A Csörsz utcai Sportmax megnyitása óta immár három helyszínen működik uszoda a Hegyvidéken. A „vizes” intézmények különböző feltételekkel várják a kerületi polgárokat.

Mindenki karácsonya

Korcsolyázni a szenteste előtti órákban? Állatokat etetni ugyanaznap délelőtt? Habár december 24-ről nem éppen ezek a tevékenységek jutnak legelőször az eszünkbe, aki kedvet érez hozzá, az idén akár így is eltöltheti a várakozás idejét.

Moderntáncverseny barátok közt

Közel ezer gyermek, serdülő és felnőtt moderntáncos mérte össze tudását hiphop, show és dance kategóriában a második alkalommal megrendezett Hegyvidék Kupán a Csörsz utcai művelődési központban.