Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Moderntáncverseny barátok közt

Közel ezer gyermek, serdülő és felnőtt moderntáncos mérte össze tudását hiphop, show és dance kategóriában a második alkalommal megrendezett Hegyvidék Kupán a Csörsz utcai művelődési központban.

ModerntáncversenyA Moderntánc Kupasorozat az ország egyik legnagyobb amatőröknek szóló tánctalálkozója. Fő célja, hogy versenyzési lehetőséget biztosítson a gyerekekkel és fiatalokkal foglalkozó tánciskoláknak, egyesületeknek – tájékoztatta lapunkat Szőllősy Előd, a Hazai Sportélet Alapítvány elnöke, a budapesti versenyeket szervező Hegyvidék SE táncszakosztályának vezetője. Mint mondta, szükség van az ilyen típusú rendezvényekre, hiszen a gyerekek a profi versenyeknél megszokott külsőségek között, mégis baráti körben szerezhetik meg első színpadi élményeiket.

A csapatok dance, show, illetve hiphop kategóriában indulhatnak. Ez utóbbiban az edzők számára külön versenyt rendeznek. Minden kategóriában bemutatkozhatnak kis- és nagycsoportos formációk, míg hiphopban szólótáncosok és duók is színpadra léphetnek. Fordulónként a kategória döntősei oklevelet, a dobogósok érmet, valamint ajándékcsomagokat, a győztesek kupát kapnak, az eredmények pedig beleszámítanak az összesített pontversenybe. A hét fordulót követően legtöbb pontot szerző nyolc csapat jut a májusi, hegyvidéki döntőbe. Nevezni – Magyarországon egyedülálló módon – online formában, a www.moderntanc.hu honlapon lehet. Idén sincs szükség versenykönyvre vagy startbélyegre, sőt regisztrációs díjat sem kell fizetni a versenyzőknek. A kupasorozathoz bármikor lehet csatlakozni.

Moderntáncverseny

Érdemes azonban minél több fordulóban részt venni, ha valaki ott akar lenni a döntőben. A csapatok mellett külön díjazzák a 2008–2009-es tanév legeredményesebb tánciskoláját és edzőjét.

MM.