Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Művészeti beszélgetések

Új kezdeményezéssel hagyományt szeretne teremteni a Hegyvidéki Helytörténeti Gyűjtemény a Barabás Villában. A kiállításokhoz kapcsolódóan a jövőben műhelybeszélgetéseket hallgathatnak meg az adott téma iránt érdeklődők.

Eleőd Ákos műveiből nyílik kiállítás május 8-án 18 órakor a Városmajor utca 44. alatti Barabás Villában. „…nevét két munkája a szélesebb közvélemény előtt is ismertté tette: ő alkotta a rendszerváltás jelképévé vált budatétényi ’Egy mondat a zsarnokságról’ szoborparkot, s ő volt a főrendezője a nagy sikerű ’Álmok álmodói – Világraszóló magyarok’ című tudomány- és kultúrtörténeti kiállításnak. Munkásságának sokszínűsége, összetettsége a régi korok alkotóit, építőművészeit idézi: köz- és lakóépületek, műemléki rekonstrukciók, térarchitektúrák, belsőépítészeti tervezések mellett előadásokat tart, kiállításokat rendez, publikál…” – írta P. Szabó Ernő művészettörténész Eleőd Ákosról.

A Barabás Villa egyúttal elindít egy új kulturális rendezvénysorozatot is: a kiállításokhoz kapcsolódó műhelybeszélgetéseket. A szervezők a mindenkori kiállító művész munkáihoz kapcsolódóan az azokat létrehozó gondolatmenetet – s tágabb értelemben a kortárs művészet alkotói folyamatát, érzelmi- gondolati hátterét – kívánják megismertetni, elemezni szakmai beszélgetőtársak segítségével. Az előadások mindenki számára nyitottak. Bővebb információ: www.hegytortenet.hu

Balázs Attila