Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Ők nyertek – nyerjen ön is!

A magyar olimpiai vízilabda-válogatott egy aláírt labdát ajándékozott a Mozgássérültek Pető András Nevelőképző és Nevelőintézetének. A vízilabdára a www.teszvesz.hu oldalon lehet licitálni szeptember 12-től szeptember 26-ig. A sikeres aukción a labdáért kapott pénzből a Pető intézet a mozgássérült gyerekek sportolási lehetőségeit szeretné bővíteni, támogatni.

Dr. Pető András az 1940-es években hozta létre a központi idegrendszeri károsodás következtében mozgássérült gyermekek és felnőttek helyreállítását célzó konduktív pedagógiai rendszert, amelyet az általa vezetett intézet alkalmazott először. A nevelési rendszer a személyiséget komplexen fejlesztő módszer, Ők nyertek – nyerjen ön is! A Mozgássérültek Pető András Nevelőképző és Nevelőintézetének jótékonysági aukciója lehetővé teszi a társakkal együttműködést, előkészít a valódi integrációra. A konduktív pedagógia holisztikus szemléletű, egészként kezeli az embert, a személyiség minden oldalú fejlesztését tűzte ki célul, kognitív nevelés, a testi nevelés, illetve a járulékos tünetek, mint például a beszéd-, hallásproblémák fejlesztése is beletartozik. A képzésen túl a mindennapi életminőséget is javítja.

Ők nyertek - nyerjen Ön is!

Az aukción nyertes licitáló személyesen veheti át az aláírt labdát október 1-jén, amikor közös ünnepséget szerveznek az olimpikonoknak és a mozgássérült gyerekeknek, akik így lehetőséget kapnak arra, hogy találkozzanak a bajnokcsapat tagjaival.