Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Pezsgő kerületi sportélet

Az idei tanévben is folytatódnak a kerületi Diákolimpia küzdelmei a XII. kerületi Szabadidősport Központ szervezésében. Az 1998 őszén életre hívott versenysorozat keretében ezúttal tizenkét sportágban mérhetik össze erejüket és ügyességüket Hegyvidék általános és középiskoláinak diákjai. Mintegy kilencven sportesemény szerepel a versenynaptárban, amelyekre a kis elsősöktől az érettségi előtt állókig valamenynyi, a kerületben tanuló gyermek meghívást kapott.

Pezsgő kerületi sportélet
 

A programhoz csatlakoztak a nem önkormányzati fenntartású intézmények is, velük együtt öszszesen tizenhat iskola igyekszik elhódítani az elmúlt kilenc esztendő színvonalas versenyeinek köszönhetően ma már rangos trófeaként számon tartott vándorkupákat. Díjazzák a legeredményesebb sportolókat indító, valamint a legtöbb gyermeket mozgósító intézményeket, amelyek között várhatóan az idén is szoros küzdelemben dől majd el az elsőség.

A már lezajlott versenyeket követően a januártól júniusig tartó időszakban még számos sportágban, egyebek között kosárlabdában, sakkban, asztaliteniszben, atlétikában, floorballban, labdarúgásban, röplabdában, illetve a kisebbek számára kiírt játékos sorversenyekben rendeznek bajnokságokat, így az esetleg lemaradó iskolák számára van lehetőség, hogy javítsanak a helyezésükön.

mm.