Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Reggel, délben, este. CASCADE

Néhány évnyi Csipkerózsika-álmából ébred a étterem a János-hegy tövében. A kerület lakossága által jól ismert vendéglátóhely és a jól csengő név ismét várja vendégeit.

A környékbe illeszkedő modern épület egyszerre lett viszszafogott és mégis igazán mai, olyan, ami megfelel korunk minden elvárásának. Valódi fa-, fémés üvegfelületek kellemes játéka teszi vonzóvá a hely külső megjelenését. Egy, az étterem teraszán elfogyasztott, nyugodt reggeli, vagy egy erős kávé a csodaszép zöld környezetben kellemesen indíthatja a napot, de egy korai üzleti megbeszéléshez is méltó környezetet biztosít.

Ha valaki nem emlékezne az épület csavart téglaoszlopaira, az most már csak fényképeken láthatja azokat. Izgalmas – divatos szóval talán: minimalista – faszerkezet váltotta fel ezeket, amelyek eltéveszthetetlenül jelzik az idelátogatóknak: megérkeztek.

A külső- és belsőépítészeti tervek igazi csapatmunka eredményeként születtek. A befektetők, az étterem új vezetése a Kruppa Építészirodát hívták segítségül, hogy saját elvárásaiknak és a környék lakóinak leginkább megfelelő, színvonalas épület születhessék meg. A CASCADE hite szerint ez sikerült is. Csakúgy, ahogyan a belső terek formálása is teljességében átváltoztatta a régi hangulatokat. Magyari Éva belsőépítész, akinek nevéhez például a Sándor-palota vagy a Zeneakadémia megformálása kötődik, itt is úgy alkotott, ahogyan ő a leginkább szeret: figyelembe véve az igényeket, átgondolva a lehetőségeket, szem előtt tartva azt, hogy olyan épületbelső jöhessék létre, ami később vendégekkel benépesülve élő, működő egységgé válik.

Az otthonosság talán az egyik legfontosabb ismérv volt a tervezés során. Mintha visszafogott, elegáns, mégis otthonos lakásban éreznénk magunkat. Csodaszép, lakkfekete cserépkályha üdvözli a betérőt, aki választhat, hogy a kötetlenebb „nappali”-ban vagy a különlegesen elegáns „étkező”-ben foglaljon helyet, netán egy szivarral indítana a CASCADE eldugottabb, erre megálmodott szivarsarkában.

Igazi újdonság az épület koktélbárja, amely az alagsor hajóablakai mögül kukucskál ki az utcára. A szokatlanul bőséges koktéllap csak a miheztartás miatt fekszik az asztalokon, hiszen a beton bárpult mögött örömmel készítenek bármilyen, az adott hangulatunknak megfelelő italt bárpincéreik, akik nemcsak kitűnően használják a shakert, és nemcsak a remek itallal, hanem egy-két jó szóval is ápolják a bárszéken ülő lelkét.

Mint minden étterem, a CASCADE lelke is a konyha. Olyan étlapot álmodtak ide, amelynek nem a mai éttermi divat követése az elsőrendű feladata, hanem inkább az, hogy ápolja a gasztronómiai tradíciókat. Az állandó étlap ételei hazánk és a nagyvilág mai konyhaművészetének újragondolt, átfogalmazott darabjai.

Az állandó választék megteremtésénél alapvető célként az vezette Tankovics László séfet, hogy mindig friss, megbízható, kifogástalan alapanyagokból tudjon időtálló minőségű ételeket készíteni. Természetesen a helyi törzsközönségre számít az étterem leginkább, pont ezért döntöttek egy bőséges, állandóan változó napi ajánlat megteremtése mellett. Így a teljes étlapon mindig megtalálhatóak lesznek a magyaros konyhakultúra örökérvényű darabjai ugyanúgy, mint azok az ételek, amelyek a korszerű, tudatos táplálkozás elemei. Kreatív, szemet gyönyörködtető tálalás és az ételek frissességét hangsúlyozó fűszerezés az, amivel a CASCADE étteremben a séf megmutatja a saját egyéniségét, amivel ő lepi meg személyesen vendégeit.

Az étterem lelkes csapata biztos abban, hogy a május óta tartó teljes átalakítás, ami magában foglalja a teljesen új konyha felépítését, a miliő teljes újragondolását, a kerület lakóinak örömére válik majd. Reményeik szerint teraszukon, éttermükben vagy koktélbárjukban üdvözölhetnek mindenkit, aki modern, barátságos környezetben szeretné családjával, üzlettársaival tölteni az idejét, azokat, akik fogékonyak a konyhaművészet mai és tradicionális csodáira. Örömmel üdvözlik azokat az üzletembereket is, akik céges események, rendezvények lebonyolításához keresnek megfelelő hangulatú és megfelelő minőségű helyszínt.

Reggel, délben, este. Egyszerűen ennyi, ez a CASCADE új szlogenje, hirdetve ezzel azt, hogy olyan hely nyílik a kerületben, ahová a nap bármely szakában érdemes betérni, s hirdetve azt, hogy nincs olyan pillanat, amikor ne ez lenne a legjobb, ahol helyet érdemes foglalni.

(x)