Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

A ribiszkekedvelő Ikrek

Az asztrológia szerint május 21. és június 21. között az állatöv harmadik jegye az Ikreké. Így még van néhány napunk szót ejteni „gasztrológiai” szempontból is e jegyről, amúgy nyárkezdő hangulatban.

Az Ikrek uralkodó bolygója a Merkúr, kulcsszava: intellektuális, ami értelmes, de érzelmes, színes, sokféle tulajdonságot hordozó egyéniségre utal. Az Ikrek embereknek jó beszélőkéjük van, éles eszűek, élénk szelleműek, mozgékonyak. Sok közülük jól forgatja a tollat, állandóan tevékenykedő ember. Szeretnek társalogni, jó anekdotázók. Nyíltak, könnyen teremtenek kapcsolatokat, vállalkozó kedvűek. Kíváncsiak, mindent szeretnek tudni, és az információt nyomban továbbadni. Célszerű, logikus gondolkodású, rendszerető elmék. Szeretik a szabadságot, az utazást – ma itt, holnap ott –, kerülik a kötelezettségeket és a kötöttséget. Széles az érdeklődési körük, de ritkán mélyülnek el egy témában, kissé hajlamosak a felületességre, a szétszórtságra.

Sok a jó ismerősük, válogatás nélkül barátkoznak, teremtenek kapcsolatokat, éppen emiatt könnyen keveredhetnek rossz társaságba. Minden érdekli őket, és sok mindenhez van tehetségük. Az Ikreknek célszerű olyan foglalkozást választani, ami nem helyhez kötött. Az újságírás, televíziózás illik hozzájuk, de jó nyelvtanár vagy idegenvezető is lehet belőlük. Boldogtalanok lennének egy íróasztal mellett ülve, pláne egy forgácsoló gép vagy gyalupad mellett állva.

A ribiszkekedvelő Ikrek

Nem nagyon szeretnek enni, inkább csak útközben, „kutyafuttában” szoktak, nem is igazán érdekli őket az evéssel járó bíbelődés. Ez a termetükön is meglátszik, az Ikrek emberek általában vékonyak. Főzésre is lehetőleg gyorsan elkészíthető ételeket választanak, sokszor a vegetáriánus fogásokat részesítik előnyben. Kedvenc ízeik sem intenzívek, inkább a finom, lágy, szelíd fűszerezésű étkeket szeretik. Az egyéniségükhöz a gyorsan növekvő, szerteágazó zöldnövények illenek leginkább, az ehetők közül főleg a zöldségek: zeller, petrezselyemzöldje, karfiol, káposztafélék, sárgarépa, zsenge hagyma, hónapos retek. A gyümölcsök közül az enyhén savanykásakat, fanyarokat választják szívesebben, ilyen a ribiszke vagy az egres.

Vonzódnak a levegőben élő állatokhoz, madarakhoz, mókusokhoz. Anyagaik a papír, a pergamen. Minden légies és pasztellszínt kedvelnek: világoskéket, halványzöldet, sárgát. Az illatokból a semlegesek keltik fel az érdeklődésüket. A közlekedési eszközökből a kerékpárt és a buszt tartják kellemesnek. Ínyencségeik közül ezúttal az angol gyümölcspudingot ajánljuk.

Járay Mari