Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Segítenek az olimpiai bajnok pólósok

Rekordáron kelt el az olimpiai bajnok vízilabda-válogatott tagjainak kézjegyével ellátott labda a TeszVesz.hu internetes portálon megtartott jótékonysági árverésen. A 901 000 forintos bevételt a Hegyvidéken működő Mozgássérültek Pető András Nevelőképző és Nevelőintézete kapta.

Segítenek az olimpiai bajnok pólósok

A csapat nevében dr. Kemény Dénes szövetségi kapitány és Varga Dániel (a képen jobb oldalon állnak) személyesen adta át a labdát a nyertes Taraliget Lakópark képviselőjének (balról a második). Az ünnepségen jelen volt dr. Kárpáti György (baloldalt), aki három alkalommal, 1952-ben, 1956-ban és 1964-ben volt tagja olimpiai aranyérmes pólócsapatnak. Természetesen a Pető intézet gondozottjai is meghívást kaptak, a mozgássérült gyerekeknek lehetőségük nyílt egy kis beszélgetésre, barátkozásra a világhírű sportemberekkel.

Schaffhauser Franz rektor, az intézmény vezetője (középen) elmondta: a labdáért kapott pénzt a sportolási lehetőségek bővítésére fordítja az intézet. Tapasztalataik szerint a rájuk bízott gyerekek életminőségét nagymértékben javítják azok a szabadidős és sporttevékenységek, amelyeken közösen vesznek részt ép társaikkal. A rektor kiemelte: nehéz szívvel bocsátották árverésre az ajándékba kapott labdát, legszívesebben valamelyik kiállítóvitrinjükben helyezték volna el. Végül mégis úgy döntöttek, továbbadják azoknak, akik szívvel-lélekkel, s nem utolsósorban pénzzel támogatják a Pető intézet tevékenységét.

mm.