Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Számítógépen vetélkedtek a nyugdíjasok

Az elmúlt évben összesen százhúsz kerületi nyugdíjas végezte el az önkormányzat által támogatott, ingyenes számítástechnikai tanfolyamot, s szerzett alapszintű ismereteket a számítógép és a világháló használatához. A tanfolyam elvégzéséről oklevelet szerző idősek az év végén egy verseny keretében mérhették össze tudásukat: a kerületi művelődési központban megtartott eseményen a résztvevők egyéni és csoportos feladatokon bizonyíthatták informatikai jártasságukat.

A harmadik alkalommal megrendezett vetélkedőn négy csoportban versengtek a nyugdíjasok, a legeredményesebb csapatot nagy tortával díjazták. Az egyéni versenyzők közül tesztfeladatokkal választották ki a legjobbakat; az első két helyezettet különböző konfigurációjú számítógépekkel, míg a harmadik helyre rangsorolt játékost nyomtatókészülékkel jutalmazták. A többiek sem tértek haza üres kézzel, a tombolasorsoláson mindenki nyert egy-egy kisebb, a számítógép-használattal kapcsolatos praktikus ajándékot, illetve édességet.

Függetlenül a versenytől, a tanfolyamok végzősei egy „netbérletet” is kaptak ajándékba az önkormányzattól, az alapképzésben részt vevők többsége ugyanis szívesen tovább szélesítené a tudását. A 10 órás bérletet az idősek a kurzusokat szervező DigitBarlang internetkávézójában használhatják fel, ahol szabadon barangolhatnak a világhálón, probléma esetén pedig segítséget kérhetnek a jelen lévő informatikustól.

Az ingyenes internetezési lehetőségtől a 10 órás bérlet lejárta után sem kell megválniuk, hiszen ezt az e-Magyarország Pontokként működő kerületi gondozási központok számukra egész évben biztosítják.

Z