Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Színház és vurstli a Városmajorban

A vígjátékoktól a koncerteken át a táncszínházi produkciókig számtalan programot kínál a nyárra a Városmajori Szabadtéri Színpad, amely június 8-án tartja ünnepélyes
szezonnyitóját. Újdonság, hogy a gyermekműsorokhoz kapcsolódóan vásári játékok is várják
majd a családokat a parkban.

Helyi hagyományt ébresztő vurstli települ nyárra a Városmajorba, a szabadtéri színpad Szamos utcai bejárata elé: a jelenleg ideiglenes parkolóként használt területről „kiűzik” az autókat, s a helyüket múltidéző vásári játékok foglalják el. A régi idők vidámparkjainak hangulatát megidézve körhinta, céllövölde, dobozdobáló, nyereményhorgászat, valamint lufi -, vattacukorés mézeskalácsárus is várja majd a látogatókat.

A Szabad Tér Színház Kht. a vidámparkot és a játszóházat a gyermekelőadások napjain működteti majd, június elejétől augusztus végéig vasárnap délelőttönként, illetve három alkalommal – június 7-én, augusztus 23-án és 30-án – szombati napokon mutatnak be zenés mesejátékokat a Városmajori Szabadtéri Színpadon. A gyermekműsorok kezdési időpontja mindig délelőtt 10.30, egy kivétellel: a tavalyi Országos Gyermekszínházi Szemle nagydíját elnyerő Rigócsőr király augusztus 23-án este 20 órakor kezdődik, a Bóbita Bábszínház produkcióját ugyanis izgalmas fény–árnyék játék teszi különlegessé.

Színház és vurstli a Városmajorban
Augusztus 15-én Molnár Ferenc Az üvegcipő című darabját mutatják be

A felnőtteknek szóló esti előadásokon – hasonlóan a délelőtti családi programokhoz – a zenés, táncos és szórakoztató műfajoké lesz a főszerep, számos vígjáték, komédia, musical, operett, balett és táncszínházi produkció kerül színre. A fesztivál-nyár június 7-én veszi kezdetét, ezen az estén a 80. születésnapját ünneplő táncdalénekesnő, Kovács Erzsi lép fel meglepetésvendégek társaságában.

A városmajori színpad az ünnepélyes szezonnyitóját június 8-án, vasárnap délelőtt tartja. A megnyitón közreműködik a Budapest Balett, Lakner bácsi Gyermekszínháza, valamint több XII. kerületi iskolai együttes: az ELTE Gyakorló Általános Iskola és Középiskola kórusa, színjátszói és táncosai, az ELTE Tanító- és Óvóképző Főiskolai Kar alkalmi musicaltársulata, illetve a Kós Károly Ének-zene Emeltszintű Általános Iskola alsós és felsős énekkara, a Kicsinyek Kórusa és a Harmónia Kórus.

Bán Teodóra, a Szabad Tér Színház Kht. ügyvezető igazgatója lapunknak elmondta: a szabadtéri színpad hiánypótló szerepet tölt be nyáron, hiszen ilyenkor a kőszínházak zárva tartanak. Intézményük elsősorban befogadó színházként működik, a hazai, illetve határon túli magyar társulatok sikerprodukcióit hívják meg. Ilyen az idei szezonban például a debreceni Csokonai Színház zenés színpadi előadása, A Pál utcai fiúk, a beregszászi Illyés Gyula Magyar Nemzeti Színház által színre állított vígjáték, a Liliomfi, vagy A szelistyei asszonyok a Kőszegi Várszínház és a Nemzeti Színház művészeinek közreműködésével, Jordán Tamás rendezésében. A kht. által irányított két helyszínen, a margitszigeti és a városmajori szabadtéri színpadon hatvan különböző előadást több mint száz alkalommal láthat a közönség a nyár folyamán.

-z-