Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Újjávarázsolták a Normafa Óvodát

Immáron borús időben is vidám, meleg sárga színben tündöklik a Normafa út 30–32. alatti egykori villaépület: a hegyvidéki önkormányzat beruházásában elkészült a svábhegyi Normafa Óvoda központi épületének felújítása. A mostani látvány szinte meseszerű a néhány hónappal ezelőtti állapotokhoz képest, amikor még hosszú repedések és a málló vakolat alól előbukkanó csupasz téglafelületek „színesítették” a megfakult homlokzatot.

Újjávarázsolták...

A ház az önkormányzat közel negyvenmillió forintos invesztíciójának eredményeképp nyerte vissza régi pompáját. A közbeszerzési eljáráson kiválasztott Renovit Kft. végezte el a homlokzat teljes körű rekonstrukcióját, melynek keretében rendbe tették a vakolatot, újrafestették a homlokzatot, lemázolták és kijavították a díszes acélszerkezeteket, illetve az elhasználódott ablakokat és erkélyajtókat is újakra cserélték. A lapos tető új szigetelése már a korábbi években elkészült, és a belső terek felújítása – falak festése, parkettacsiszolás, vizesblok kok korszerűsítése – is lényegében befejeződött.

A hatalmas, négyezer négyzetméteres, ősfás kert fejlesztése a régi épület renoválásával párhuzamosan zajlik: tavaly a lépcsőket hozták rendbe, idén pedig a kiscsoportosok játszóhelyét építik át. A Normafa Óvoda – amelynek székhelye a Normafa úton, tagóvodája pedig az Őzike út 32. alatt található – évek óta töretlen népszerűségnek örvend a szülők körében, köszönhetően a szép és egészséges környezetnek, valamint a színvonalas pedagógiai munkának.

z.