Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Vereség után tornagyőzelem

Első alkalommal rendeztek nemzetközi kosárlabda-mérkőzést a Hegyvidéken. Az EnterNet-NTE Hegyvidék csapata a Dubai Sharjah Sport Clubbal játszott barátságos mérkőzést a városmajori sportcentrumban.

A kerületi alakulatnak nem volt egyszerű dolga, hiszen a Dubaiból érkező csapat keretében számos jó nevű amerikai légiós helyet kapott. A kosárlabdabarátok számára talán a nemrégiben Körmenden játszó, New York-i Chauncey Leslie a legismertebb, aki másfél évvel ezelőtt egy magyar bajnoki elődöntőben szenvedett súlyos térdsérülést.

Szerencsére az irányító ma már teljesen egészséges, visszanyerte régi formáját, amiről a hegyvidéki kosarasok testközelből bizonyosodhattak meg. Kivételes játékintelligenciáját ezúttal is kamatoztatta, végig kitűnően szervezte a Sharjah játékát. Sokat tett azért, hogy a Dubai csapata végig vezetve tizenhárom pontos győzelmet aratott.

Vereség után tornagyőzelem

Nem kell szégyenkeznie az eredmény miatt az Enternet-NTE Hegyvidéknek, hiszen első felkészülési meccsükön végig partiban voltak lényegesen jobb erőkből álló ellenfelükkel. Bár az első játékrészben húsz ponttal is elhúzott a Sharjah, Puskás Artúr csapata nem adta fel, és hátrányán fokozatosan faragva szorosabbá tette a meccset. A második félidőben csak hat ponttal kaptak ki, ami biztató lehet a jövőre nézve.

Hogy valóban jó úton halad a gárda, az két nappal később a Pápán megrendezett minitornán is bebizonyosodott. A hegyvidéki fi úk először szoros meccsen legyőzték a bajnokságban meglepetésre készülő Nagykanizsát, majd a döntőben a házigazda Pápánál is jobbnak bizonyultak.

A Vásárhelyi Kosársuli áttelepülésével megalakuló Enternet NTE-Hegyvidék Budapest egyetlen élvonalbeli kosárlabdacsapata. A gárda hazai bajnoki mérkőzéseinek a tervek szerint a Sportmax 2. Sport- és Rendezvénycsarnok ad otthont, első alkalommal november 23-án.

Mm