Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez
Elkezdődhet a Gesztenyés kert és környéke fejlesztése

Elkezdődhet a Gesztenyés kert és környéke fejlesztése

Mivel a kiíró befogadta az önkormányzat uniós pályázatát, saját kockázatra megkezdődhet a Gesztenyés kert és környéke nagyszabású funkcióbővítő fejlesztése – erről döntött a helyi képviselő-testület őszi első ülésén. Mint ismert, az önkormányzat kulturális, sport- és szabadidős negyedet kíván kialakítani a területen. A képviselők arról is határoztak, hogy a kerület 2009-ben is csatlakozik a Bursa Hungarica ösztöndíjpályázathoz, valamint újból „íjazhat” egy szobor a volt MOM gyár közelében.

Távleolvasással pontosabb az elszámolás

Megoldható-e, hogy pontosan, fogyasztásarányosan számolják el a társasházak lakói egymás közt a vízfogyasztást? Elavult és rosszul beépített mellékvízmérőkkel biztosan nem: eredményt csak korszerű mérőkkel, valamint egy távleolvasásos rendszer kialakításával lehet elérni – derült ki a legutóbbi kerületi társasházi fórum előadásaiból.

Sokfunkciós térkép a kerületről

Minden internetező számára elérhetővé vált az önkormányzat térinformatikai rendszere, így most már néhány kattintással hozzá lehet jutni a kerületi ingatlanokkal kapcsolatos közérdekű információkhoz. A hivatalos adatok hamarosan személyes dokumentumokkal is kiegészülhetnek.

Akiknek sikerült… – hegyvidéki sportolók az olimpián

Jól, elfogadhatóan vagy rosszul szerepelt a magyar olimpiai csapat Pekingben? Erről a kérdésről erősen megoszlanak a vélemények, s feltehetően még évek múlva is témát jelent majd a hivatalos szerveknek és a sportkedvelőknek egyaránt. Elemzés helyett mi inkább azokat a kiválóságokat szólaltattuk meg, akik kerületünk lakói, és szereplésük egyértelműen pozitív volt, pontszerző helyen végeztek.

Bendzsóval a kékfüvek hazájába játszották magukat

Amikor süt a nap, a Márvány utca alsó végén egy városi panorámával rendelkező erkélyről különös, pergő muzsika hangjai szűrődnek le az utcára. Odalent, a járókelők között még elvétve sem akad olyan, aki tudna arról, hogy odafent Európa idén legjobbjának tartott bluegrass-zenekara tartja mindennapos próbáinak egyikét.

Kincsek Keletről és nagymamáink fiókjaiból

Éppen tíz évvel ezelőtt, 1998 őszén nyitotta meg kapuit a Hegyvidék Galéria. A jeles évforduló előestéjén rendhagyó tárlaton mutatták be Moró Lajos és Sajdik Ildikó kerületi műgyűjtő házaspár féltve őrzött kincseit.

Dr. Horváth Putyi – a név kötelez

Író, filmrendező, de volt már dzsesszdobos, néha színész, leginkább a közeli barátok filmjeiben. Három éve mutatták be második nagyjátékfilmjét, amely Hajnóczy Péter A halál kilovagolt Perzsiából című kisregényéből készült. Idén megjelent White Horse a hó alatt című novelláskötete. Dr. Hováth Putyi a nyolcvanas évek undergroundjából nőtt ki, és nagyjából megtartotta azt a szabad életformát, ahogyan akkor oly sok művész élt. Gyermekkora óta az Ugocsa utcában lakik. Mint mondja, fiatal éveiben – ma kevéssé tapasztalható – kulturális pezsgés jellemezte a környéket.

A barack mint bőrápoló

Bizonyára mindenkinek feltűnt már, milyen sokféle színű, ízű, bő levű vagy kásásabb, fehér vagy sárga bélű őszibarackot találunk a piacokon, a zöldségeseknél, de a gyümölcsösökben is. Csak az ismertebbek között szemezgettünk.

Őszibarack, a perzsa gyümölcs

Bár őszibaracknak hívjuk, egyáltalán nem őszi – hiszen már nyár közepétől megtalálható a zöldséges standokon. A barackfát régen hazánkban még csak árnyékoló fának nevelték, és gyümölcse drága mulatságnak számított. Mára már azonban majdnem mindenhol elterjedt az országban, s egyik legkedveltebb csemegénkké vált.

Vereség után tornagyőzelem

Első alkalommal rendeztek nemzetközi kosárlabda-mérkőzést a Hegyvidéken. Az EnterNet-NTE Hegyvidék csapata a Dubai Sharjah Sport Clubbal játszott barátságos mérkőzést a városmajori sportcentrumban.

Élen a Jókai iskola és a Városmajori Gimnázium

Ünnepélyes keretek között hirdették ki a 2007–2008-as hegyvidéki diákolimpia pontversenyének eredményét. A kategóriák első három helyezettje mellett a legjobban teljesítő általános és középiskolákat is vándorkupával díjazták.