Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Fitparádéval nyitott a hegyvidéki Sportmax

Jó hangulatú Fitparádéval nyitotta meg kapuit a Csörsz utcai sport-, szabadidő- és rendezvényközpont. A kétnapos kavalkád során fitnesz- és testépítő-programok, úszóversenyek és vízi bemutatók, egészségügyi szűrések és állapotfelmérések várták az érdeklődőket, akik zsúfolásig megtöltötték a Sportmaxot. A parádé egyik sztárvendége Timea Majorova fitneszvilágbajnok volt.

Minden eddiginél több út újul meg jövőre

Az őszi időszakban több mint 200 millió forint jut kátyúzásra, nagyfelületű aszfaltozásra, járdaépítésre, illetve támfalak és lépcsők felújítására a kerületben. Jövőre az önkormányzat az utóbbi évekhez képest nagyságrendekkel több pénzt szán az utak rekonstrukciójára.

Megújuló közterületek

Nagyszabású zöldfelület- és parkfejlesztésbe kezdett az önkormányzat. A program keretében átépítik és megemelik az úttesteken létesített zöldszigeteket, kerületszerte modern játszószereket helyeznek ki, illetve a Rege úti parkban elkészül egy ötven méteres kötélpálya.

Januártól tilos a dohányzás a hegyvidéki játszótereken

Nem szabad cigarettára gyújtani a kerület játszóterein január elsejétől – erről határozott legutóbbi ülésén az önkormányzati képviselő- testület. A tilalom megszegői akár harmincezer forintos bírságot is fizethetnek. Elvi döntés született arról, hogy kerületi közterületfelügyelet jöhet létre.

Együtt a kilenc egyházközösség

A Hegyvidéken működő egyházi gyülekezetek tagjai, illetve hívő és nem hívő emberek egyaránt közelebb kerülhetnek egymáshoz a Biblia Napján, november 29-én. A művelődési központban létrejövő találkozó ötletgazdája Lovas Pál alpolgármester.

Luther 95 tézise ismét közzé tétetett

A reformáció hónapja alkalmából Fabiny László püspök kifüggesztette Luther Márton 95 tételét a Magyarországi Evangélikus Egyház északi egyházkerülete székházának kapujára. A hitújító tézisei így mindenki számára szabadon elérhetők.

Roadshow a tudományért

THE – Tudományos, Hasznos, Emberi. E néven indult roadshow, amelynek első állomása az Arany János Gimnázium volt. A THE program célja, hogy népszerűbbé tegye a fiatalok körében a műszaki és természettudományi pályákat. A rendezvényeken a középiskolások tudományos előadásokat hallgathatnak, látványos természettudományos kísérletekbe kapcsolódhatnak be és megismerhetik a saját korosztályukhoz tartozó kutatók, mérnökök sikertörténetét.

Elkezdődött az építkezés a Tamásiban

Egyelőre még bontanak, de hamarosan az építkezés is megindul a Tamási Áron iskolában. Az utóbbi évtized legnagyobb hegyvidéki oktatási beruházásának keretében új ökocsarnokot kap az intézmény. A munkálatok idejére az alsós osztályok a nemrégiben felújított Dobsinai utcai iskolaépületbe költöztek.

Nem ajánlott az avarégetés Budapesten

Bár az utóbbi napokban több alkalommal elérte a tájékoztatási küszöbértéket a levegő szállóporkoncentrációja, egyelőre nem kellett elrendelni szmogriadót Budapesten. A levegő tisztaságának javítása érdekében a főváros vezetése a kétütemű és dízel járművek közlekedésének önkéntes visszafogására, valamint a szén- és olajtüzelésű fűtőberendezések használatának korlátozására szólította fel a polgárokat. Nem javasolják az avarégetést sem ezekben a hetekben.

Mátyás és Beatrix öröksége

Angyal Júlia mindig vonzódott a történelemhez, a régi korok művészetéhez. Erről tanúskodnak Marokkóról, Petráról, Szantoriniról, Provence-ról, Erdélyről, valamint a magyar honfoglalás millecentenáriuma tiszteletére készített sorozatai. Nem meglepő tehát, hogy az idén külön aktualitással író reneszánsz világ is megmozgatta fantáziáját.

Történelmi vetélkedő diákoknak

A Reneszánsz Éve alkalmából Mátyás és kora címmel történelmi vetélkedőre invitálta a kerületi általános iskolák tanulóit a Jókai Klub. Az interneten lebonyolított előfelmérőn legjobban szereplő csapatok a verseny döntőjében szakértő zsűri előtt adtak számot tudásukról.

Közösen a rák ellen

Ha lehet szerencséről beszélni korunk egyik legfenyegetőbb kórja, a rák esetében, akkor nekünk, kerületieknek ebből egy kicsivel több van. Túl azon, hogy a Kékgolyó utcában található hazánk egyik legfelkészültebb rákkórháza, az Országos Onkológiai Intézet, közvetlen közelében, a Ráth György utcában működik a Magyar Rákellenes Liga.

Miller Zoltán is a BRAINTURBO módszerrel tanul angolul!

Mindannyiunk számára egyre fontosabbá válik egy vagy több idegen nyelv ismerete. Ez alól a hazai sztárok sem kivételek, az ő érvényesülésükhöz ugyanúgy elengedhetetlen a nyelvtudás, mint bárki másnál.

Apró életelixírek

A hideg téli hónapokban eszegessünk sült gesztenyét, olajos magvakat, diót, mogyorót és társaikat – egyrészt ilyenkor van szezonjuk, másrészt egészséges, finom rágcsálnivalók!

Kétszer is a rutin győzött

Tizenkét csapat tizenkét órán át rúgta a labdát az Arany János Gimnáziumban első alkalommal megrendezett maratoni focigálán. Végül az öregdiákokból álló Rutin Csigák vihette haza a vándorkupát.

Fizetnek azért, hogy játszhassanak

Két esztendő alatt két osztályt ugrott a Hegyvidék SE férfi nagypályás labdarúgócsapata, amely jelenleg a Budapest-bajnokság első vonalában szerepel. Szezonkezdetkor a vezetők a biztos bennmaradást tűzték ki célul, a lendület azonban, úgy tűnik, kitart a magasabb osztályban is, hiszen jelenleg a tizenhat csapatos ligában a negyedik helyen áll az együttes.