Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Advent a Hegyvidéken

A Csillagszemű Gyermektáncegyüttes, valamint a Jókai Mór iskola Dömdödöm csoportjának bemutatójával vette kezdetét az idei Advent a Hegyvidéken programsorozat. Vásári forgatag, forralt bor és kürtőskalács vár mindenkit december 23-ig a polgármesteri hivatal előtti téren és a környező utcákban.

Évről évre egyre többen látogatnak el az önkormányzat által szervezett Advent a Hegyvidéken program rendezvényeire, hogy együtt töltsenek el néhány kellemes órát barátokkal, ismerősökkel. Szem előtt tartva az „Adventus Domini” (az „Úr eljövetele”) üzenetét, hogy a karácsonyt megelőző várakozás az eljövetelben éri el jutalmát, az idén is szándékoltan kicsit visszafogottabb a hegyvidéki ünnep – hangsúlyozta a megnyitón Lovas Pál alpolgármester. Hiszen időnként jó hallgatni, csendben odafigyelni egymásra. A hegyvidéki önkormányzat nem akar csatlakozni ahhoz a vásárlási őrülethez, ami általában jellemzi az ünnepek előtti napokat- heteket.

Lambert Zoltán plébános gyújtotta meg az adventi koszorú első gyertyáját
Lambert Zoltán plébános gyújtotta meg az adventi koszorú első gyertyáját

Az Advent a Hegyvidéken karácsonyi vására éppen ezért az értékekre koncentrál, a népi művészetekre, a kézműves ajándéktárgyakra, az egészséges termelői élelmiszerekre és a jó könyvekre. Az árusok többsége régi vendég, jelenlétük segít abban, hogy meghitt, családias legyen a légkör. Hozzájárulnak ehhez a fellépők is, akik közül sokakat szintén ismerősként köszönthetünk. Most először a kerületi kisebbségek is műsorokkal jelentkeznek, míg a polgármesteri hivatal előtti téren felállított sátorban a látássérültek szakiskolájának növendékei árulják saját készítésű ajándéktárgyaikat.

2009_23_Page_01_Image_0025

A vásár megnyitóján tartották az óvodások és alsós kisiskolások számára kiírt rajzpályázat eredményhirdetését. Ezúttal egy falinaptárnaptár összeállítása volt a feladat, a gyerekek minden hónaphoz külön rajzot készítettek. A zsűri értékelése szerint ez legjobban a Normafa és az Orbánhegyi ovisoknak, illetve a Tamási Áron és a Zugligeti iskolásoknak sikerült, így az ő munkáikat nyomtatásban is megjelentették. Az önkormányzatnak és a Szamos Marcipánnak köszönhetően minden kis rajzoló ajándékokkal térhetett haza. Az érdeklődők a szokásokhoz híven a pályázatra beérkező valamenynyi rajzot megtekinthetik a nagyszínpadon megrendezett alkalmi tárlaton.

m.