Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Akadálymentesítés az Aranyban

A homlokzat teljes felújítása és a díszkivilágítás kiépítését követően újabb fejlesztéseket terveznek az Arany János iskolában. Az érettségi és nyelvvizsgaközpontként működő intézményben energetikai, sportcélú és az esélyegyenlőséget javító beruházások valósulhatnak meg pályázati pénzből.

Bár az Arany János Általános Iskola és Gimnázium évek óta kiemelt nyelvvizsgaközpont, valamint tavasszal és ősszel érettségivizsga- hely, az akadálymentesítés hiánya miatt a szolgáltatások egy része egyelőre elérhetetlen a nehezen mozgók számára – mondta el lapunknak Patkó Lajos, az intézmény igazgatója. Szükség van tehát az épület akadálymentesítésére, amit az udvar felőli oldalon, a folyosók végéhez épített külső lifttel oldanának meg. Így az épület mind a négy szintjét segítség nélkül használhatnák a kerekes székesek. Első lépésként az iskola – saját költségére – egy rámpát helyezett el a főbejárathoz, amivel legalább a bejutást és a földszinti termek elérését sikerült megoldani.

Az energetikai fejlesztések közül az ablakok cseréjét, míg a sportcélú beruházásoknál a tornacsarnok tetőszerkezetének javítását emelte ki az igazgató. Az elképzelések szerint műfüves vagy gumiborítást kapna a csarnok melletti beton kézilabdapálya, az intézmény kertjébe pedig a kerítést követő futópályát képzelnek el, ami különösen a mindennapi testnevelés keretében tenne jó szolgálatot. A terveket az önkormányzat is támogatja, a szükséges forrásokat pályázatokból biztosítaná a kerület.

(em.)