Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Bölcsődét festettek a Svábhegyen

A nyári szünetben megújul a Svábhegyi Bölcsőde kertje. Átépítik a pancsoló-medencéket, megújítják a növényzetet, az intézmény pedig az önkormányzat támogatásának köszönhetően új kerti játékokat vásárolt, így az ősszel a korábbinál is jobb körülmények várják majd a gyerekeket.
 
Ecsetet ragadtak a bölcsődébe járó gyerekek szülei is, hogy a dolgozókkal közösen saját munkájukkal járuljanak hozzá az intézmény megszépítéséhez. A városüzemeltetési irodától kapott festéknek és lakknak köszönhetően immár nem csupán a kerti fajátékok pompáznak új színekben, hanem a kerti korlátokat, az épület fa, illetve fém díszítő elemeit, a kerítést és a bölcsőde kapuját is átfestették.
 
15_Page_02_Image_0001
 
A legnagyobb feladatot a levegőztető ágyak felújítása jelentette. A kicsik délutáni pihenését szolgáló több mint ötven kerti fekhelyet először teljesen lecsiszolták, az elhasználódott vagy sérült részeket meghegesztették, és csak ezután következhetett a mázolás. Munkájukért cserébe finom ebéd várta a résztvevőket, akik szerint a végeredmény mindenképpen megérte a fáradtságot, hiszen a gyerekek minden bizonnyal nagy örömmel veszik majd birtokba a megújult játékokat, és talán a délutáni alvás is édesebb lesz az újjávarázsolt ágyakban.
 
(m.)