Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Címvédésre készülnek

Új szezon, újabb célok. A BSE női röplabdacsapata megkezdte a felkészülést a következő évre. A városmajoriak magasra tették a lécet, hiszen bajnoki címvédőként vágnak neki a küzdelmeknek szeptember második hétvégéjén. Nyári Sándor vezetőedző eddig nagyon elégedett csapata hozzáállásával, és úgy gondolja, tanítványainak jó esélye van az újabb aranyérem megszerzésére.
Három és fél hónap. Ennyi telt el azóta, hogy a BSE női röplabdázói egy szerda délutánon a Városmajorban legyőzték a Nyíregyházát – sorozatban harmadszor, így 0–2-ről felállva megnyerték a bajnoki címet. Nyári Sándor vezetőedzőt arról kérdeztük, miként tudja motiválni a játékosokat, hogy a következő szezonban is mindent megtegyenek a sikerért.
 
– Lehet, hogy örök optimista vagyok, de ezúttal sem tudok semmi rosszat mondani a lányokról, nagyon lendületesen edzenek – kezdte a mester. – Látszik rajtuk, hogy az első edzést megelőzően is tréningeztek. Nagyszerű ez a hozzáállás! Ráadásul a hangulat is remek, még annak ellenére is, hogy a játékoskeretben akadtak változások, négyen eligazoltak, hárman érkeztek.
 
Molnár Hajnalka, Szombathelyi Szandra, Takács Zsófi a és Lengyel Viktória távozott a tizenkettedik kerületiektől különböző okok miatt. A tréner elmondta: nagyon sajnálja, hogy a jövőben nem dolgozhat velük. Azonban már most ki lehet jelenteni, hogy nem akármilyen játékosok kerültek az együtteshez, hiszen Pék-Tormási Orsolya, a válogatott csapatkapitánya mellett Kötél Zsanett és Kötél Dóra is a BSE-be igazolt.
 
A bajnokcsapat és mestere
A bajnokcsapat és mestere
 
– Az új játékosok nagyszerűen beilleszkedtek, s az előbb említett kiváló hangulatra bizonyíték: külföldön játszó magyar válogatottak is megkerestek minket, hogy amíg itthon vannak, szeretnének velünk készülni.
 
A remek játékosok szerződtetése és a jókedv ellenére azért akadnak problémák, a városmajoriakat is elérte a gazdasági válság.
 
– Az eddigi tizenegy profi helyett a következő szezonban csupán kilenc játékost tudunk ilyen feltételekkel foglalkoztatni – panaszolta Nyári Sándor. – Sajnos, a nemzetközi kupaszereplésről is le kellett mondanunk, mert a klub anyagi helyzete nem teszi lehetővé az indulást, nem sikerült újabb támogatókat találnunk. A vezetőséggel egyeztetve ez tűnt a legjobb döntésnek.
 
Valóban, egy kis költségvetésű hazai együttes számára horribilis az a milliós nagyságrendű összeg, amely a nemzetközi megmérettetéshez szükséges. Sikerre azért lehet számítani ebben az idényben is, hiszen a csapat a magyar bajnokság legnagyobb esélyese.
 
– Természetesen a címvédés a célunk, de azt nem szabad elfelejteni, hogy a bajnoki címet mindig könnyebb megszerezni, mint megvédeni. Van esélyünk rá, azonban nem szabad előre inni a medve bőrére, hiszen az előző idényben a BSE némi meglepetésre lett a szezon legjobbja. Előzetesen mindenki a Nyíregyháza és a Vasas aranycsatáját várta, és tessék: mi lettünk az elsők. Ha a csapatom megfelelő tisztelettel lép pályára minden alkalommal, akkor tíz mérkőzésből kilencet megnyerhet. Amennyiben ez megtörténik, nagy esélyünk lesz a bajnoki trófea elhódítására.
 
CSNM