Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Egyelőre nem tervezik a Monda utca felújítását

Egyik olvasónk levélben hívta fel fi gyelmünket a Monda utca állapotára. Mint írja, tavaly fejeződött be a Napos út, a Varázs utca és a Mese utca felújítása, azonban a környékhez szervesen kapcsolódó Monda utca kimaradt a rekonstrukcióból.
 
Véleménye szerint az útszakaszra ráférne a felújítás, ugyanis az elmúlt télen több helyen kátyúk képződtek rajta. Lapunk megtudta, hogy a Monda utca teljes felújítása egyelőre nem szerepel az önkormányzat rövid távú terveiben, azonban a balesetveszélyes kátyúkat mindenképpen kijavítják. Az önkormányzat útellenőrei folyamatosan járják a kerület közútjait, és rögzítik az úthibákat, emellett továbbra is várják a lakossági bejelentéseket, észrevételeket.
 
Szintén olvasónk kérdésére válaszolva a polgármesteri hivatal városgazdálkodási irodájának illetékese elmondta, hogy a Pagony utca és Nárcisz utca kereszteződésébe a KRESZ szerint nincs szükség tábla kihelyezésére, mivel egyenrangú utak találkozásáról van szó. A közlekedést segítő tükör telepítésének lehetőségét megvizsgálja az önkormányzat. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a forgalomtechnikai változtatásokhoz minden esetben a főváros beleegyezése szükséges.
 
(mm.)