Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Éjszakai fitneszláz a Sportmaxban

Több száz sportbarát látogatott el július utolsó éjszakáján az első hegyvidéki Lite Fitness Nightra. A Sportmax-Hegyvidék szabadidőés sportközpontban megrendezett éjszakai fitneszparádé célja a mozgás és az egészséges életmód népszerűsítése volt.
A szervezők várakozását felülmúlva csaknem négyszázan látogattak el az első hegyvidéki Lite Fitness Night rendezvényre. Bár szép számmal képviseltették magukat a fi tneszklub tagjai is, a többség most először járt a Sportmax-Hegyvidék minden igényt kielégítő edzőtermeiben.
 
A kora estétől másnap reggelig tartó rendezvényen egyebek között medenceparti spinning – egyfajta közös csillagfényes szobabiciklizés –, fáklyás BodyArt, strandfürdőzés, kedvezményes árú frissítőmasszázs, amatőr és profi squash, egészségügyi szűrések, valamint ügyes kezű fodrászok várták az érdeklődőket. Sokakat vonzott a TRX, azaz a funkcionális tréninget bemutató program, amelynek számos előnye van a hagyományos súlyzós erőedzéssel szemben. Lényege, hogy erőkifejtés közben a mindennapi életből vett mozdulatokkal dolgozunk, miközben szinte valamennyi izomcsoportot stimuláljuk. A rövid, ám annál hatásosabb tréning után még negyvennyolc óráig magasabb fokon működik szervezetünk anyagcseréje, és égnek a kalóriák, emellett a fittségi szintre gyakorolt hatása is szembetűnő.
 
TRX – jobb, mint a súlyzós edzés
TRX – jobb, mint a súlyzós edzés
 
Talán a TRX-nél is többeket mozgatott meg a nagymedence mögött megrendezett BodyArtbemutató. A résztvevők közösen próbálhatták ki a jóga, a gyógytorna, a pilates és a japán Do In elemeiből összeállított mozdulatsorokat. Mindehhez különleges légzéstechnika párosult, ami elengedhetetlen a relaxációs állapot eléréséhez. A sportos hegyvidéki éjszakán magyar olimpiai bajnokok is részt vettek, akik egy-egy izgalmasabb programot személyesen is kipróbáltak.
 
A mozgás közben kimelegedett látogatókat a szabadtéri medence hűsítő vize várta, ezúttal ugyanis a fitneszklub szolgáltatásai mellett a Sportmax- Hegyvidék strandja is a vendégek rendelkezésére állt. Röviddel éjfél után a tombolajáték okozott izgalmakat, a nyertes egy több mint kétszázezer forint értékű alakformáló programmal gazdagodott. A Lite Fitness Night zárásaként salsa aerobik szórakoztatta a vendégeket, akinek pedig még ezután is maradt ereje némi mozgásra, azokat a Sportmax melletti MoMo-ban reggelig tartó táncmulatságra invitálták.
 
(m.)