Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Elismerések köztisztviselőknek

A hegyvidéki önkormányzat tavaly alapította meg „A hegyvidéki polgárok szolgálatáért” elnevezésű díjat. Az elismerésben minden évben a polgármesteri hivatal két munkatársa részesül, akik tartósan magas színvonalon dolgoznak, jelentős szakmai feladatot oldottak meg, munkájuk során kiemelkedő eredményt értek el, vagy életútjukkal szolgáltak rá a kitüntetésre. A díjat az idén dr. Horváth Judit és Miklóshalmi Péter vehette át. Ebben a lapszámunkban Miklóshalmi Pétert mutatjuk be.
Miklóshalmi Péter 1991 óta a kerületi polgármesteri hivatal munkatársa. Különböző beosztásokban tizenhét éve irányítja a képviselői csoport munkáját. Feladatai közé tartozik a képviselő-testület üléseinek előkészítése, a képviselők munkájának támogatása, valamint a kisebbségi önkormányzatokkal kapcsolatos hivatali teendők ellátása.
 
Hogyan került a hegyvidéki önkormányzathoz?
– A rendszerváltás idején a versenyszférában dolgoztam, egy álláspályázatnak köszönhetően innen kerültem a közigazgatásba. Az önkormányzatban a képviselői csoport munkájába kapcsolódtam be, először szervezési feladatokat kaptam, majd a következő évben megbíztak az akkor önállóan működő iroda vezetésével. Azóta szerkezeti változások történtek a hivatalon belül, az általam vezetett csoport már a fenntartási irodához tartozik. Bár a struktúra átalakult, feladataink az elmúlt majd’ húsz év során alig változtak.
 
Milyen feladatokat lát el?
– A képviselői csoportban rajtam kívül négyen dolgoznak. Munkatársaimmal együtt hivatali tevékenységem nagyrészt a képviselő-testülethez, a jelenlegi tíz állandó és egy ideiglenes bizottsághoz, valamint a nyolc kisebbségi önkormányzathoz kapcsolódik. Feladataink közé tartozik az ülések előkészítése, a szak- és háttéranyagok kiküldése, a jegyzőkönyvek vezetése. Ezenkívül a társirodáknak készítünk hiteles kivonatokat a testületi határozatokról és rendeletekről. A képviselői csoport ugyanakkor a lakossággal is közvetlen kapcsolatban áll: kérésre a hozzánk forduló kerületi polgároknak tájékoztatást nyújtunk a területileg illetékes önkormányzati képviselő elérhetőségéről, fogadóórájának helyéről és idejéről. Tájékoztatjuk az ügyfeleket a képviselő-testület által meghozott határozatokról, rendeletekről, valamint a képviselő-testületi ülések meghívójában szereplő napirendi pontokról. Ez utóbbiak megtalálhatók az önkormányzat www.hegyvidek.eu című honlapján is, azonban sokan vannak, akiknek nincs internet-hozzáférése, vagy olyan rendeletet keresnek, amely már nem hatályos. Csoportunk ezeket is a polgárok rendelkezésére bocsátja.
 
Miklóshalmi Péter a képviselői csoportot irányítja
Miklóshalmi Péter a képviselői csoportot irányítja
 
Hivatása mellett milyen hegyvidéki kötődései vannak?
– Bár nem a kerületben lakom, a családom mégis napi kapcsolatban van a Hegyvidékkel. Feleségem angoltanár az Arany János Általános Iskola és Gimnáziumban, két gyermekem közül informatikus lányom egy német cégnél dolgozik a MOM Parkban. Fiam a Gábor Dénes Főiskolán mérnökinformatikusnak tanul, szabadidejében pedig rendszeresen látogatja a kerület sportlétesítményeit.
 
Azt szokták mondani, hogy irodában dolgozók számára szinte létfontosságú a rendszeres mozgás. Mindennapi munkája mellett jut ideje sportolni?
– Szenvedélyes biciklistaként szerencsésnek mondhatom magam, hiszen a Parlamenthez közeli otthonom mellett vezet Európa talán legszebb kerékpárútvonala, amelyen rendszeresen végigkerekezek. Ilyenkor a Parlamenttől az északi vasúti összekötő hídon keresztül átbiciklizek Budára, majd a Duna-parti úton továbbhaladva a Lánchíd érintésével jutok vissza a pesti oldalra. Másik hobbim a motorozás. Ha az idő engedni, munkába is szívesen járok motorral, nyaranta pedig Balatonfüredről – szabadságomat mindig a Balaton mellett töltöm – és Budapestről szervezek kisebb-nagyobb motorkerékpáros túrákat.
 
mm.