Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Fel is jutottak meg nem is

Második helyen végzett az NB II Keleti-csoportjában a Hegyvidék SE felnőtt női labdarúgócsapata. Bár az ezüstérem a feljutást jelentette, a hegyvidéki lányok az egyesület döntése értelmében mégsem indulnak a legjobbak között. Ennek ellenére az elképzelések szerint 2010-ben már első osztályú csapata lesz a kerületnek.
Megszerezte ugyan a feljebb jutáshoz szükséges második helyet a Hegyvidék SE NB II-es női labdarúgócsapata, ám a hölgyek egyelőre nem próbálhatják ki tudásukat a legjobbak között. A visszalépés oka nem a pénzhiány, sokkal inkább a vezetők hosszú távú elképzelését szolgálja. Szerintük ugyanis a mostani keret valószínűleg nem tudná kiharcolni a bennmaradást az NB I-ben, a cél pedig az, hogy stabil első osztályú csapata legyen a Hegyvidéknek.
 
Természetesen megtehetnék azt, amit számos más egyesület ebben a helyzetben, azaz megerősíthetnék a csapatot idegenlégiósokkal. A Hegyvidék SE azonban szívügyének tekinti, hogy a helyi utánpótlásból, a kerület nyújtotta „anyagból” gazdálkodjon, és ne idegen játékosokra építsen. Figyelembe véve a fiatalabb korcsoportokban játszó tehetségeket, bíznak abban, hogy jövőre olyan ütőképes tizenegyet tudnak összeállítani, amely már nem a tisztes helytállásért, hanem a győzelmek reményében léphet pályára.
 
Ismét az NB II-re készülnek
Ismét az NB II-re készülnek
 
Ennek érdekében a Hegyvidék SE női labdarúgó-szakosztálya a következő szezontól az U17-es, az U15-ös és (tornarendszerben) az U13-as csapatot is versenyezteti, míg a tartalékcsapat a játékoslétszám függvényében elindul a BLSZ háromnegyedpályás bajnokságában. Így a játékosok nagyobb meccsrutint szerezhetnek, ami elengedhetetlen az első osztályban vívott mérkőzések sikeres megvívásához.
 
Megváltozik az edzői gárda összetétele is. A jövőben Kocsner László irányítja a felnőttcsapatot, munkáját pályaedzőként az ifjúsági csapatot vezető Korcsogh Orsolya segíti. Karakas Csabával az ő feladata lesz a Hegyvidék SE utánpótlásában játszó legfi atalabb lányok edzése is, akik a tervek szerint az U15-höz hasonlóan keresztpályás tornákon vesznek majd részt. A következő szezonra július 21-én kezdődött meg a felkészülés, augusztus közepén edzőtáborba vonul a csapat. A bajnokság augusztus 23-án indul.
 
mm.