Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Hegyvidéki hiphop

Moderntánc-tanfolyamot indított általános és középiskolás korú gyerekek részére a Hegyvidék SE Szőllősy Előd vezetésével. A XII. kerületi művelődési központban hétvégenként megtartott foglalkozásokon a hiphop műfaj alapjaival ismerkedhetnek meg a résztvevők, a legügyesebbek pedig versenyeken is képviselhetik a hegyvidéki színeket.
Köszönhetően a szakmai műhelyben folyó magas színvonalú utánpótlás-nevelésnek, a táncszakosztály évek óta a Hegyvidék SE egyik legsikeresebben működő ága, amely nagy hangsúlyt helyez arra, hogy minél több fiatalt vezessen be a tánc világába. Mindig olyan stílusokat tanítanak, amelyek népszerűek a gyerekek körében. A modern táncok közül az idei tanévben – közkívánatra – a hiphopot vették be a „kínálatba”.
 
A tapasztalatok azt mutatják, hogy egyre erőteljesebb a hiphop térnyerése, a tizenéves korosztály szinte kizárólag ezt a műfajt szeretné elsajátítani – mondta el lapunknak a tanfolyamokat vezető Szőllősy Előd, aki a latin táncok mellett hat éve tanítja a hiphopot. Olyan sztárok népszerűsítik a műfajt, mint Pink, Justin Timberlake vagy Madonna. Ütemvilágának, ritmikájának és mozgásvilágának köszönhetően ez az egyik leglátványosabb tánc, ráadásul az alaplépéseket viszonylag könnyű megtanulni, akár egy hatéves kisgyermek is képes utánozni a tévéből ellesett mozdulatokat.
 
A Hegyvidék SE kezdőknek szóló tanfolyama abban segít, hogy a sokszor esetleges utánzást tudatos tánccá formálja. A gyerekek négy hónap alatt az alapmozgások mellett két-három teljes koreográfiát is megtanulnak, hiszen a cél az, hogy a tanfolyamra járókból összeállított csapatok a következő tanévben versenyeken, fellépéseken vegyenek részt.
 
hegyvideki1
 
Mindez azt jelenti, hogy a kezdőknek szóló tanfolyam a gyerekek fejlődése érdekében szeptembertől középhaladó szinten folytatódik. Szőllősy Előd szeretné elérni, hogy a most alakuló első csoportok jövőre már saját zenével és egyéni koreográfiával lépjenek színpadra. A hangsúly ugyanakkor azon van, hogy a mozgás öröme összekovácsolja a gyerekeket, kialakuljon egy közösség, amelyben a közös cél mellett a barátság jelenti az igazi kohéziós erőt.
 
A társas kapcsolatok még szorosabbá fűzését segítheti az idén első alkalommal meghirdetett napközis tánctábor. A rendelkezésre álló egy hét alatt napi négyöt óra tanulással három hónapra szóló táncanyagot sajátíthatnak el a résztvevők a XII. kerületi művelődési központban. Ezúttal nem csupán hiphop szerepel a programban – országos bajnok táncosoktól a többi között latin táncot is tanulhatnak a gyerekek. Jelentkezni a http://hegyvidekse.gportal.hu honlapon, illetve személyesen Szőllősy Elődnél lehet. Telefon: 06-30-989-4130 és 06-70-612-9142.
 
(m.)