Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Hegyvidéki Ősz

Hagyományosan – immár nyolcadik esztendeje – évadnyitó kulturális rendezvénysorozattal köszönti a hegyvidékieket az önkormányzat és a Csörsz utcai művelődési központ. A gyerekek kérésére ismét fellép Halász Judit.
Valamennyi korosztály számára – többségében ingyenes – programokat kínál az önkormányzat hagyományos Hegyvidéki Ősz rendezvénysorozata. A gazdag összeállításban mindenki találhat kedvére való időtöltést, de Hambuch Gerda, a Csörsz utcai művelődési központ igazgatója külön kiemelte, hogy a gyerekek kívánságára ebben az évben is fellép majd Halász Judit.
 
A programözönt a Szakralitás a természetben című kiállítás nyitotta meg (írásunk a 8. oldalon), amelyet az ötvenhatos mártírokra emlékező irodalmi teaház rendezvénye követett. A szeptemberi utolsó hétvégén kiemelt szerepet kap a programok sorában az egészségnap, ekkor nyílik ingyenes lehetőség szűrővizsgálatokra, szakorvosi konzultációra, valamint az alternatív gyógymódokkal való ismerkedésre. A néhai jeles művész születésének 100. évfordulóján alapította Bilicsi Tivadar családja azt a díjat, amelyet minden évben annak ítélnek oda, aki személyiségével, munkásságával mosolyt csal az emberek arcára. Tordy Géza, Halász Judit, Gyurkovics Tibor, Dobsa Sándor, Gálffi László, Cseke Péter, Sára Bernadette, Pécsi Ildikó és a Kaláka együttes tagjai után ebben az évben Lukács Sándor veheti át a kitüntetést – a színművész önálló esttel köszöni meg a közönség szeretetét és bizalmát.
 
A tavalyi rendezvény sikeres volt
A tavalyi rendezvény sikeres volt
 
A tiszta levegő és a környezetkímélő közlekedés fontosságára hívja fel a figyelmet az Előzd meg a fogaskerekűt! elnevezésű, szintén már hagyományosnak mondható sportverseny. A népszerű vetélkedés népszerűségét mi sem mutatja jobban, mint hogy az indulók száma tavaly meghaladta a 2000 főt.
 
A Gesztenyenap elsősorban a kicsiknek kínál számtalan programot: ezek közül a meseelőadásokat, a várva várt Halász Juditkoncertet, a csúzlizdát, az állatsimogatót, a lápon járást vagy a hordólovaglást emelhetnénk ki találomra. A szokásoknak megfelelően a kicsik „belépőjegye” egy-egy vadgesztenye, az összegyűjtött terméseket a végén egy hosszú fűzérbe fűzik fel. Idén is lesz tombola a gyerekeknek: ennek „ára” egy rajz, a fődíja pedig egy kerékpár. A zenei világnap alkalmából megrendezik a Hegyvidék Koncertjét is a Budapest-Hegyvidéki Kamarazenekar, a Rondino együttes és a Solti György Zeneiskola Zenekara közreműködésével.
 
A Hegyvidéki Ősz – külön műsorfüzetben fellelhető – bőséges programkínálata igényes kikapcsolódást és szórakozást ígér minden korosztály számára.
 
AI