Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Hegyvidéki sikerek a Kazinczy-versenyen

ZAFYR CZENCZINEK – BRAVÓ ZSENI címmel háromfordulós nyelvi játékkal emlékeztek meg Kazinczy Ferenc születésének kétszázötvenedik évfordulójáról a budai Szabó Ervin Könyvtárak. A Magyar Kultúra Napján útjára indított játék kérdéseit a könyvtári honlap mellett valamennyi budai kerületi újság, köztük a Hegyvidék is közölte. Ennek is köszönhető, hogy az Ugocsa utcai könyvtár olvasói közül többen beneveztek a versenyre, a százhetven megfejtésből hatvanegy a XII. kerületből érkezett.
 
hegyvideki
 
Összesen negyvenkét játékos válaszolt helyesen mindhárom forduló feladványaira, közöttük értékes ajándékkönyveket sorsoltak ki. A szerencsés nyertesek között volt az Ugocsa könyvtárat képviselő Simó Sarolta és Csepreghy Anna. Hegyvidéki siker született a Márai Sándor Könyvtárban megrendezett záró vetélkedőn is, ahol az első helyet megszerző csapatban Kiss Lili (képünkön) képviselte a kerületet.
 
Az Ugocsa könyvtár a nyár folyamán is nyitva tart, júliusban és augusztusban szünidei játszóházzal és kézműves-foglalkozásokkal várják a gyerekeket minden kedden 12.00–14.00-ig.
 
m.