Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

HPV elleni oltás fiataloknak

Tisztelt Hegyvidéki Polgárok!

A humán papillomavírus (továbbiakban: HPV) fiúkat és lányokat egyaránt megfertőz, onkogén típusai rákos elváltozásokat okozhatnak a nemi szerveken és környékükön, az alacsony rizikójú HPV-törzsek pedig szemölcsös elváltozásokhoz vezetnek, ami hasonló gyakorisággal fordul elő mindkét nemnél.

Éppen ezért önkormányzatunk elhatározta, hogy a már elkezdett HPV elleni Prevenciós Programját kiterjeszti, és kedvezményesen biztosítja a három részoltásból álló, négykomponensű méhnyakrák és nemi szervi szemölcs elleni oltóanyagot a 13. életévüket már betöltött, 26 évesnél fiatalabb kerületi lakosok számára, amennyiben azt kezelőorvosuk ajánlja.

A teljes oltássor az önkormányzat támogatásával a gyógyszertári térítési díjjal szemben kedvezménnyel – oltásonként a közel 30 000 Ft-os ár helyett 20 271 Ft-ért – 90 000 Ft helyett 60 813 Ft-ért vásárolható meg. További kedvezmény, hogy a védőoltást a 0., 2. és 6. hónapokban történő beadatást megelőzően, három részletben kell megfizetni.

Jelentkezni folyamatosan, háziorvosi vagy szakorvosi javaslattal lehet: Gallai Dolores egészségügyi referensnél (telefon: 210-5900/120 mellék, e-mail: gallai. dolores@bp12ker.hu) vagy Dezső Tünde egészségügyi csoportvezetőnél (telefon: 488-7900/107 mellék, e-mail: dezsot@gesz12.hu), akik a HPV-vel kapcsolatos kérdésekre is válaszolnak.

Amennyiben a jelentkező a XII. kerületben jár általános iskolába, és 7. vagy 8. osztályos, akkor az iskolán keresztül történik a jelentkezés, de természetesen érdeklődhetnek a megjelölt szakembereknél is.

A HPV okozta megbetegedésekről az interneten a következő oldalt ajánljuk figyelmébe: www.hpvinfo.hu.

Pokorni Zoltán polgármester