Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Idén ingyen váltható ki a Hegyvidék Kártya

Már igényelhető az önkormányzat által kibocsátott Hegyvidék Kártya, amely a kerületben és szerte az országban számtalan kedvezményt biztosít a vásárlások során.

Több mint száz kerületi helyszínen vásárolhatnak kedvezménynyel a hegyvidéki polgárok november 23-a óta. Egyebek között a farkasréti Auguszt Pavilon cukrászdában, amely az elsők között csatlakozott a kedvezményprogramhoz, és ahol Pokorni Zoltán polgármester a sajtó képviselői előtt hírt adott a kártyarendszer elindításáról.

A polgármester elmondta: azzal a szándékkal hozták létre a Hegyvidék Kártya rendszerét, hogy enyhítsék a több mint egy éve tartó gazdasági válság mindenkit sújtó kedvezőtlen hatásait. Ahogy a mesebeli Münchausen báró, aki saját varkocsát fogva mentette ki magát és paripáját a mocsárból, a kerület is saját erejéből igyekszik kilábalni ebből a lehetetlen helyzetből – fogalmazott Pokorni. Szerinte a jelenlegi helyzetben itt, a Hegyvidéken is egyre többeknek számít a szolgáltatók által biztosított 5-20 százalékos kedvezmény, és a helyi vállalkozók túléléséhez is nagyban hozzájárulhat a kedvezmények révén elérhető forgalomnövekedés. A polgármester úgy véli, az anyagi előnyökön túl közösségépítő, lokálpatrióta érzéseket erősítő haszna is lehet a programnak.

2009_23_Page_01_Image_0019

A Hegyvidék Kártya felmutatásával a XII. kerületben már száznál is több helyen lehet árengedményt elérni, míg országosan – az EDChálózathoz tartozó üzletek révén – több mint ötszáz egység nyújt kedvezményeket. A Hegyvidéken a kereskedések és vendéglátóhelyek mellett kulturális, egészségügyi és sportszolgáltatók is beléptek a kártyaprogramba – utóbbiak között megtalálható a Városmajor utcai szabadidősport központ, illetve a Csörsz utcai Sportmax is, amelyek 10%-kal olcsóbban adnak bérleteket, napijegyeket.

A Hegyvidék Kártyát a kerületi polgárok – mindenki, aki elmúlt 14 éves – személyazonosságot igazoló okmány, valamint a lakcímkártya bemutatásával és a kártyaigénylő lap kitöltésével igényelhetik az önkormányzat ügyfélszolgálatán, a Virányosi Közösségi Házban, a Jókai Klubban, valamint a hegyvidéki gondozási központokban. A www.hegyvidekkartya.hu internetes oldalon szintén jelezhetik igényüket.

Az adatok egyeztetését és a jogosultság vizsgálatát követően az elkészített kártyát az igénylőlapon megadott címre juttatják el. A névre szóló kártya költségeit 2009-ben a hegyvidéki önkormányzat állja, érvényessége 2011. január 31-ig szól.

z.