Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Játszótérfejlesztés az intézményekben

Az önkormányzat megkezdte a kerületi oktatási intézményekhez tartozó játszórészek felújítását. Az óvodák és általános iskolák kertjeibe az uniós normáknak megfelelő játékok kerültek, két intézményben pedig új sportpályát építettek.
Mászójátékokat, játszóvárat és homokozót magában foglaló, gumiborítással ellátott játszóhelyet alakítottak ki a Normafa Óvodában, míg a kerti rézsűbe épített rönktámfal segítségével jelentősen megnövelték a Városmajori Óvoda felső játszófelületének területét. Az eddiginél nagyobb, kombinált játszóvár került a Normafa Óvoda Őzike tagóvodájába, a Tamási Áron iskolában pedig az új játszószerek telepítése mellett folytatódott az ökokert kialakítása.
 
Megújultak a kültéri játékok a Németvölgyi iskola kertjében, míg a Zugligeti Óvodában – a Virányos iskolához hasonlóan – nagyméretű, gumiborítású sportpályát építettek. Jelentős fejlesztések történtek a kerület két új óvodájában. A Táltos Meredek utcai tagóvodájában a korcsoportoknak megfelelő játékokkal felszerelt sport- és játszófelületeket alakítottak ki, valamint szintén saját játszórészeket kaptak a János Kórházi Óvoda most induló csoportjai.
 
(m.)