Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Karácsonyi gyerekpark

December 24-én szinte minden bezár, így aztán nincs hova vinni a sütés-főzést és a karácsonyfaállítást „zavaró” kisgyerekeket. A Kék Lagúna kisállat-kereskedés és a Zugligeti Kemping tulajdonosai tavaly elhatározták, hogy megpróbálnak segíteni a szülőknek, és programot biztosítanak a gyerekeknek. A kedvező tapasztalatok alapján erre az idén is lehetőség lesz.

A Böszörményi úton található Kék Lagúnában délelőtt 10 és 12 óra között a kicsik a boltban kapott állateledellel etethetik a kisemlősöket, halakat, madarakat. A nyulakat, tengerimalacokat kézbe is vehetik. Délután 2 és 5 óra között a Zugligeti Kemping területén lévő 58-as Kisvendéglőben elő-szentestét rendeznek. Tavaly az élőben mondott mesék, a nyalánkságok, a szilvalekváros palacsinta és a somlói galuska, valamint a Kék Lagúnából áthozott nyuszik aratták a legnagyobb sikert, ezért most is hasonlóra számíthatnak a gyerekek, de aki csak rajzolgatni szeretne, arra is lesz módja.

Legutóbb a kísérő felnőttek is beültek mesét hallgatni, ezért talán őket is érdekli, hogy ezúttal olyan történetek is elhangoznak majd, amelyek magyarul még nem jelentek meg (például Edward Lear nonszensz meséi). Közben a műfordításról is esik pár szó, hogy a gyerekek kedvet kapjanak a nyelvtanuláshoz. Lehetőség szerint pontosan 14, 15 és 16 órakor kezdődnek új mesék.

KGy