Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Készül az új épületszárny a Tamási iskolában

Az ökotornacsarnok előre gyártott vasbeton oldalfalainak és záró elemeinek beépítésével folytatódik a Tamási Áron iskolában tavaly megkezdett építkezés. Az új épületszárnyban sportpálya és tantermek kapnak helyet.
Az utóbbi évek legnagyobb önkormányzati, oktatási területen megvalósuló beruházása egy vadonatúj, tornacsarnokot és tantermeket magában foglaló, környezetbarát technológiával készülő, 1369 négyzetméter összterületű épületszárnyat eredményez, ha elkészül. A meglévő iskolaépülethez közvetlenül csatlakozó felépítmény már csaknem kész, ahogyan a tornacsarnok alapozásával is végeztek a szakemberek.
 
Az alap- és tartólemezek elhelyezését követően megkezdődhetett az előre gyártott, nagyméretű vasbeton elemek beépítése. Köszönhetően a technológiának, az oldalfalakat és a födémszerkezetet alig egy nap alatt összeszerelték. A legnagyobb gondot a tíz méternél is hosszabb, többtonnás idomok helyszínre szállítása jelentette, a munkaterületen külön rámpát alakítottak ki a teherautók fogadására.
 
Készül
 
Ha minden a tervek szerint halad, március végén tető alá kerül az új épületszárny; a bokrétaünnepet várhatóan huszonötödikén rendezik – tájékoztatta lapunkat Kovács Lajos Attila. A városüzemeltetési iroda vezetője elmondta: az építkezés, majd az üzemeltetés során előnyben részesítik a környezetbarát megoldásokat. A részben föld alá süllyesztett létesítményben egy 628 négyzetméteres, egyebek mellett szabványméretű kosárlabdapályát is magában foglaló tornacsarnok, míg a kiszolgáló épületben könyvtár és négy osztályterem kap helyet.
 
Megújul az iskola környezete, átépítik a meglévő sportpályákat, a tornacsarnok tetején pedig park és tanösvények várják majd a gyerekeket. A cél az, hogy valódi közösségi felület, az egyetemi campusokhoz hasonló agóra alakuljon ki – jelentette ki Kovács Lajos Attila, aki úgy véli, ha tartani tudják az építkezés jelenlegi ütemét, akkor az iskola tanulói szeptember elsején birtokba vehetik a tornacsarnokot és az új tantermeket.
 
(m.)