Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Környezetvédelmi akciók a kerületben

Ismét kerülettakarításra hívja a hegyvidéki polgárokat az önkormányzat. Az április 25-i akció célja, hogy a kerület lakói az önkormányzat munkatársaival közösen tisztítsák meg közvetlen lakókörnyezetüket, illetve a Hegyvidék legszennyezettebb részeit. Különös figyelmet fordítanak majd a parkokra, a fontosabb csomópontokra, illetve az elhagyatottabb erdőrészekre, ahol időről időre újabb szeméthalmok gyűlnek össze.
 
A helyszíneket a lakosság javaslatai alapján jelölik ki; az idén biztosan megtisztítják a Kissvábhegyet és közvetlen környékét. A takarítók a Lóitató térről indulnak, az önkormányzat ingyen biztosít kesztyűket és szemétgyűjtő zsákokat, míg a megtisztítandó területekre konténereket helyez ki. Ingyenesen kizárólag a közterületen öszszegyűjtött hulladékot szállítják el, azokat a zsákokat nem, amelyekben zöldhulladékot, lenyírt füvet, vagy faágakat, galylyakat találnak. A kerti hulladékot a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt.-től vásárolt és a lakók között szétosztott zsákok segítségével gyűjtik be az őszszel. Május 9-én a Böszörményi úton, illetve a Fodor és a Pagony utca találkozásánál kijelölt gyűjtőpontokon adhatja le a lakosság a használt akkumulátorokat, valamint az elektronikai és papírhulladékot. Minden akkumulátorért öt darab FKF-es zöldhulladék-gyűjtő zsákot ad az önkormányzat.
 
Május utolsó napjaiban rendezik meg a hagyományos muskátliosztást. A virágokat ezúttal nyolc helyszínen vehetik át a kerület polgárai, mindenki tíz tő futómuskátlit vihet haza. A tavalyi évhez hasonlóan a kerületi képviselők osztják szét a negyvenezer palántát. Jut belőlük a kerületi közintézményeknek, de a Böszörményi út, a Jagelló út, az Apor Vilmos tér, valamint első alkalommal a Csörsz utca lámpaoszlopaira is elhelyeznek növényeket.
 
(mm.)