Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Közoktatási megállapodás az egyházzal

A hegyvidéki önkormányzat az Esztergom-Budapesti Főegyházmegyével kötött új közoktatási megállapodás keretében a továbbiakban is segíti a Pannonia Sacra Katolikus Általános Iskola működését. Egy-egy kerületi gyermek után évi 60 ezer forint kiegészítő támogatást kap az intézmény.
Új közoktatási megállapodás született a korábban önkormányzati fenntartású, 1998 óta az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye által fenntartott Pannonia Sacra Katolikus Általános Iskola kerületi támogatásáról, azaz az egyház által igénybe vehető állami normatíva kiegészítéséről. A 2013 végéig szóló megállapodás értelmében a hegyvidéki önkormányzat a nyolc évfolyamos iskolába járó, XII. kerületben lakó gyerekek után 60 000 forint/fő/év összegű támogatást fizet. Ezt tanórán kívüli tevékenységekre, tehetséggondozásra, korrepetálásra, szakkörökre, logopédiai foglalkozásokra, illetve a nyári táborok költségeinek csökkentésére és gyermekvédelmi feladatok ellátására lehet felhasználni.
 
Tehetséggondozásra is felhasználhatják a támogatást az iskolában
Tehetséggondozásra is felhasználhatják a támogatást az iskolában
 
A kerületi gyerekek után járó támogatáson felül az önkormányzat – hasonlóan a saját intézményeihez – az összes második évfolyamos tanuló számára biztosítja az ingyenes úszásoktatást, minden diák számára lehetővé teszi a zeneiskolai képzésben való részvételt, valamint évente egy alkalommal a 7–8. évfolyamos tanulók részére szervezett, határon túli magyarlakta területeket bemutató kirándulások költségeihez is hozzájárul. A megállapodás kitér arra is, hogy az iskolaépület mellett található, önkormányzati tulajdonú XII. kerületi Szabadidősport Központ tornatermét ésuszodáját a Pannonia Sacra a kötelező testnevelés órák, valamint a sportköri foglalkozások keretében – hetente maximum 59 órában – bérmentesen használhatja, de a rezsiköltségeket (villany, fűtés, víz) állnia kell.
 
z.