Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Mattoltak a zugligeti lányok

Rekordszámú versenyző ült asztalhoz a Zugligeti Általános Iskolában megtartott egyéni sakkversenyen. A lányok között taroltak a zugligeti gyerekek, mind a négy korcsoportban az iskola diákjai állhattak a dobogó legmagasabb fokára. Jól szerepeltek a lauderes sakkozók is, akik négy győzelmet zsebeltek be.
Tapasztalt játékosok azt mondják, aki egyszer megízleli a sakk szépségét, életre szóló barátságot köt a játékkal. Nincs ez másként a Hegyvidéken sem, hiszen évről évre nő az intézményekben szervezett szakkörök és versenyek száma, egyre több iskolában választható tantárgy a sakk. A gyerekek pedig szívesen mérik össze tudásukat, amit jelez, hogy a hegyvidéki diákolimpia keretében, a Zugligeti Általános Iskolában megrendezett sakkbajnokságra száznál is többen adták le nevezésüket. A legnagyobb létszámban a Zugligeti, a SOTE gyakorló- és a Lauder iskolából érkeztek, de szép számmal képviseltették magukat a Városmajori Gimnázium diákjai is. A versenyzők korcsoportonként és nemenként versengtek a hegyvidék sakkbajnoka címért.
 
A hegyvidéki iskolákban egyre népszerűbb sportág a sakk
A hegyvidéki iskolákban egyre népszerűbb sportág a sakk
 
Tekintettel arra, hogy nem minden korosztályban gyűlt össze elegendő induló, a hagyományos svájci típusú lebonyolítás mellett ezúttal körmérkőzésekre is sor került. A sakkozóknak tíz-tíz perc állt rendelkezésre a mattadáshoz, a szabályok betartására hivatásos bírák ügyeltek. A bajnokság záró akkordjaként a szervező zugligeti iskola vajas kenyérrel és meleg teával vendégelte meg a játékosokat.
 
(mm.)
 
A GYŐZTESEK
Lányok.
I. korcsoport: 1. Stotz Laura (Zugliget).
II. korcsoport: 1. Fábián Csenge (Zugliget).
III. korcsoport: 1. Papp Alexandra (Zugliget).
IV. korcsoport: 1. Obresovszky Nóra (Zugliget).
Vegyes (fiú-lány).
V. korcsoport: 1. Németh Attila (Lauder).
Fiúk.
I. korcsoport: 1. Oszkó Máté (Lauder).
II. korcsoport: 1. Laza Szabolcs (Lauder).
III. korcsoport: 1. Bódi Tibor (Németvölgyi).
IV. korcsoport: 1. Káplár Miklós (Városmajori Gimnázium).
VI. korcsoport: 1. Gottreich-Horváth Dávid (Lauder).