Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

„Megálló”, ahol jó elidőzni

Megújult kiállítással várja a kortárs művészet szerelmeseit a MOST Galéria. A neves grafikusok műveit bemutató tárlat kísérőrendezvényeként ezúttal is művész–közönség- találkozókkal várják az érdeklődőket.

Bár a kiállított munkák ízlésvilága, az alkalmazott technikák és kifejezésmódok merőben különböznek egymástól, a MOST Galéria megújult tárlata mégis egységes egészként jelenik meg. Köszönhető ez annak, hogy az alkotókat ugyanaz a cél vezérli: az egyszerű formákon, a láthatón, a magától értetődőn túli világ feltérképezése. Az eredmény pedig a mű, amely összefoglalja a művész tehetségét, gondolatait, jártasságát az élet dolgaiban.

Almássy Aladár a tér és idősíkok vegyítésének mestere, a rézkarc mellett aquatinta, mezzotinta technikával készíti grafikáit. Olajos Györgyöt a keleti filozófiák, a természetes anyagok szeretete, az ősi technikák alkalmazása jellemzi, míg Orosz István stílusát keretbe foglalja a múlt századi metszeteket idéző, míves, vonalhálós rajz, amit szürrealista megoldásokkal párosít. A szabad anyaghasználat jellemzi Pálos Annát: munkái nem konkrét eseményeket, narratívákat takarnak, inkább szimbolikus értelműek.

A grafikák december végéig láthatók az Apor Vilmos téri galériában.

m.