Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Megújult a Margaréta park

Tavaly ősszel kezdett hozzá a kerületi pihenő- és játszófelületek felújításához az önkormányzat. A program keretében legutóbb a Margaréta parkot adták át.
A felújítás során a Margaréta park teljes területe új kavicsborítást kapott, illetve átépítették a Kiss János altábornagy és a Margaréta utcát összekötő átvezető járdát, amelynek közepén a térkövekből ugróiskolát alakítottak ki. Ha a kezdeményezés elnyeri a gyerekek tetszését, a tervek szerint más kerületi játszóterek belső járdáit is hasonlóképpen alakítják majd ki.
 
A felújítás a játszótéri részt is érintette, új hintákat, rugós mérleghintát és a kettéosztott homokozó szürke ütéscsillapító homokkal feltöltött részébe telepített csúszdavárat helyeztek ki. Külön homokozót kaptak a kisebb gyerekek, és biztonságosabbra cserélték a favár, valamint a szellőző felépítmény faburkolatát.
 
megujult
Új mérleghintát is kihelyeztek a játszótérre
 
Megújult a park közvetlen környezete is, a bejáratoknál rámpákat építettek, felújították a kerítést, a Margaréta utca felőli kerítés mellett pedig teljes hosszában térkő burkolatot kapott a járda. Kicserélték a korábban sok boszszúságot okozó ivókutat, a gombbal működő rendszer a remények szerint az eddiginél üzembiztosabb lesz.
 
A felújítást összehangolták a tavaszi fenntartási munkálatokkal, így a rekonstrukció keretében a növényzet rendezésére is sor került, a favizsgálatot követően a kertészek egy balesetveszélyes, elodvasodott nyárfát vágtak ki a park területén.
 
(m.)