Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Méltányos parkolási lehetőség az Onkológiánál

A jól ismert „Mikulás-csomag” várja azokat, akik az elhúzódó kezelés miatt autójukkal négy óránál hosszabb ideig parkolnak az Országos Onkológia Intézet környékén. Az önkormányzat és a parkolótársaság között létrejött megállapodás értelmében a kezelésre érkező betegek a jövőben mentesülnek a pótdíj befizetése alól.
Egészen mostanáig rendszeresen előfordult, hogy az Országos Onkológiai Intézetbe érkező betegeket azért büntették meg, mert bár rendelkeztek érvényes parkolójeggyel, az elhúzódó kezelés miatt négy óránál hosszabb ideig parkoltak egy helyen. Ezt az áldatlan állapotot igyekezett megszüntetni a hegyvidéki önkormányzat, amikor a betegek érdekeinek védelmében az intézettel közösen tárgyalásokat kezdeményezett a Centrum Parkoló Kft.- vel. A létrejött egyezség szerint meghatározott esetekben a betegek mentesülnek a pótdíj megfizetése alól.
 
Napközben nem könnyű helyet találni az intézet környékén
Napközben nem könnyű helyet találni az intézet környékén
 
Annak, aki a kezelés miatt túllépi a parkolási időkeretet, és emiatt fizetési felszólítást kap a parkolótársaságtól, az intézettől beszerzett igazolás birtokában az önkormányzat méltányosságból törli a kirótt bírságát. Ehhez elegendő a „Mikulás-csomagot” és az igazolást személyesen vagy meghatalmazott útján eljuttatni a polgármesteri hivatal ügyfélszolgálatához vagy a városgazdálkodási irodába. Cím: 1126 Budapest, Böszörményi út 23–25.
 
(m.)