Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Nem hibáztak Valkón a kerületi nyomozók

Budapest rendőrfőkapitányának utasítására a XII. kerületi rendőrkapitányság vezetője, dr. Fülöp Valter rendőr alezredes vizsgálatot rendelt el annak megállapítására, hogy beosztottjai szakszerű és törvényes módon intézkedtek-e a Pest megyei Valkón november 11-én.

A vizsgálat megállapította, hogy a XII. kerületi nyomozók egy folyamatban lévő ügyben, érvényes házkutatási határozat birtokában, a feltételezett elkövető felkutatása érdekében jelentek meg egy valkói családi házban, mivel a személynyilvántartó adatai szerint a keresett személy oda van bejelentve. A helyszínen megállapították, hogy a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható férfi nem tartózkodik a családi házban, majd elhagyták a helyszínt. A rendőri intézkedéssel szemben az érintettek egyike sem élt panasszal. A vizsgálat tételesen cáfolta az eset kapcsán megjelent valótlan sajtóhíreket – például azt, hogy „betörtek” a családi házba, hogy „nem voltak hajlandók magukat igazolni”, és azt is, hogy „tévedésből” mentek ki a szóban forgó címre.

Fülöp Valter rendőrkapitány közleményben jelezte: az üggyel kapcsolatban valótlan állítások jelentek meg az országos sajtóban, amelyek alkalmasak a XII. kerületi rendőrkapitányság jó hírének megsértésére, ezért határozottan visszautasít minden olyan hazugságot, amely munkatársai tisztességes és áldozatos munkáját negatív színben tünteti fel.

(z.)